Cocentaina viu una multitudinària Entrada de Moros i Cristians

El fort vent, al costat de les sufocants temperatures i un aiguat van protagonitzar una jornada per al record

Cocentaina viu una multitudinària Entrada

Centenars de persones van gaudir ahir a la vesprada de l’Entrada de Moros i Cristians de Cocentaina, l’acte central de la trilogia festera que el municipi dedica aquests dies a Sant Hipòlit. La desfilada va arrancar puntualment a les set de la vesprada i eixa hora el fort vent, al costat de les sufocants temperatures que van protagonitzar la jornada, van donar una treva perquè festers i públic gaudiren del gran espectacle que des de 2020 havien preparat els càrrecs festers.

El Capità cristià de la filà Contrabandistes, José Rafael Llorens ‘Peluca’, va obrir la comitiva amb un original boato basat en la pròpia estètica de la formació, mentre que el Banderer dels Almogàvers, Moisés Gil Igual, va enlluernar en una cuidada posada en escena que va fer picades d’ullet tant a la història de la mateixa filà com a la faceta com a escultor del protagonista.

Cal esmentar que al pas d’aquest últim va caure una fina pluja en forma de fang, acompanyada fins i tot d’aparell elèctric, que a penes va condicionar el pas de les forces de la creu.

Després d’ells van arribar els moros i Miguel Palací Linares, el Capità dels Bequeteros, va traure al carrer un acompanyament basat en la batalla d’Alarcos, igual que va lluir un elegant disseny fidel a l’estètica de la filà.

El Capità dels Bequeteros va traure al carrer una ostentació basada en la batalla d’Alarcos.

L’Entrada la va tancar en El Pla, passada la mitjanit, la filà Mudèjars acompanyant al seu Banderer. En aquest cas Vicent Torró Castelló, assegut en la seua carrossa i abrigallat per tota la seua família, va fer un senzill homenatge en aquest càrrec al seu fill, que en 2020 complia vint anys des que havia sigut Capità moro en la mateixa filà, amb un boato que en aquells dies va marcar un abans i un després en la festa contestana.

Les Festes de Cocentaina segueixen hui diumenge amb actes religiosos dedicats a Sant Hipòlit i ja demà el Dia dels Trons acomiadarà uns festejos que han tornat als carrers de la capital del Comtat després d’haver quedat suspesos en els dos últims anys a causa de la pandèmia.

Send this to a friend