Comença la feina als Horts Socials i Ecològics de l’Alcavonet

S’ha presentat a Cocentaina el projecte dels Horts Socials i Ecològics l’Alcavonet. Es tracta d’una iniciativa engegada per l’Ajuntament mitjançant la regidoria de Benestar Social que ha posat a disposició dels veïns i veïnes del poble un total de 21 parcel•les de terreny pel seu conreu mitjançant tècniques ecològiques i sostenibles.

Toni Pellicer, tècnic agrícola i coordinador del projecte l’Alcavonet, explica com -després d’un dies de feina a l’aula i de llançar algunes explicacions bàsiques sobre el cultiu de varietats d’horta- la feina ja s’ha traslladat a peu de camp i s’han començat a preparar les parcel•les. Els usuaris que finalment s’han fet amb la cessió d’aquests espais responen a un perfil de persona aturada, quasi en la majoria dels casos sense prestació, i d’una edat compresa entre els 30-35 anys. A més, el 90% d’ells no tenen cap noció sobre el conreu de la terra i és per això que la feina prèvia a l’aula resulta fonamental.

Però a més, el projecte dels Horts Socials i Ecològics també té programades una sèrie de xarrades que estaran obertes al públic en general i que es celebraran a la sala d’actes del CS Real Blanc. En aquesta ocasió serà gent de diferents llocs l’encarregada d’oferir aquestes xarrades, que inclouran algunes visites als seus propis camps.

Entre aquest divendres i el proper dilluns es començaran a plantar les primeres varietats als horts de l’Alcavonet, ubicats al barri de Fraga. L’Ajuntament de Cocentaina ha disposat tot el material així com algunes de les llavors i plantes adquirides amb certificats ecològics. Igualment, algun particular de la zona també ha cedit algunes d’aquestes plantes. Entre tot el que es plantarà finalment trobem un ampli ventall d’hortalisses i verdures com: tomaca, albergínia, bajoca verda, meló d’Alger, cogombre, ceba i -per suposat a Cocentaina- dacsa.

Toni Pellicer s’ha mostrat sorprés durant aquests primers dies de feina en comprovar la bona disposició de tots els participants al projecte. “La gent està molt motivada i açò serà fonamental perquè el projecte tinga èxit”, deia Toni.

Per la seua banda, l’alcalde Rafa Briet ha volgut agrair a tots els que han treballat per a que els horts eixiren avant, així mateix com a Toni Pellicer i a tots els usuaris de l’Alcavonet per tirar endavant aquest nou projecte que ja es una realitat al nostre poble, per la seua predisposició i ser pioners d’un projecte com els Horts Socials i Ecològics a Cocentaina. A més, afirma com en moments de dificultat com els actuals els valors de treball de la terra i sentir-se realitzat amb allò que es treballa amb les nostres pròpies mans són fonamentals. “Esperem que, a banda dels productes que van a obtenir per al seu autoconsum, els usuaris de l’Alcavonet visquen una experiència que els ajude a créixer en contacte amb la terra, amb la nostra terra, que durant tants anys ha sigut la font principal de feina pel nostre poble”.

En el mateix acte és va fer entrega d’un obsequi a Marta Valls, alumna de 4 de primaria, guanyadora del concurs que és va realitzar per crear el logotip d’aquest nou i interesant projecte.

Send this to a friend