Comença la vacunació en el grup d’edat entre 16 i 12 anys

Sanitat rep hui més de mig milió de dosi del fàrmac contra la Covid-19

Comencen la vacunació en el grup d'edat entre 16 i 12 anys
La setmana passada es va iniciar el procés d’immunització als menors de 18 anys. | XAVI TEROL

Tal com van anunciar el dissabte el President de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, aquesta setmana es començarà a vacunar a les persones de 16, 15, 14, 13 i 12 anys, que van començar a ser citades a la fi de la setmana passada.

El procés d’immunització va “a bon ritme”, segons va afirmar Barceló, qui va avançar que hui la Comunitat Valenciana rebrà mig milió de dosi del fàrmac contra la Covid-19. D’aqueixes quantitat, el 58% està destinat a persones d’entre 19 i 12 anys que rebran la primera dosi; mentre que més de 94.000 dosi seran per a completar la pauta en persones d’entre 39 i 20 anys; a més, 1.367 dosi s’inocularan a majors de 60 per a tindre la pauta completa i 360 dosi de Janssen –és monodosi–, per a viatgers internacionals. Aquestes dades van ser comunicades per la consellera dissabte passat.

Així mateix, la previsió és citar, de forma quasi immediata, a totes les persones que falten de la Comunitat, a excepció d’aquelles que hagen marcat aquestes setmanes en el seu calendari vacacional, que hauran de ser citades posteriorment. Amb aquestes citacions, Barceló va avançar que “aconseguirem el 70% de la població de la pauta completa”, un ritme que s’ha pogut accelerar gràcies a la “arribada d’un major número de dosi”. En aquesta línia, al consellera va informar que “quedaran unes 80.000 persones de la Comunitat per citar, que no tenen telèfon mòbil i el sistema ha detectat que no podem contactar amb elles, per la qual cosa se’ls trucarà al telèfon fix des d’Atenció Primària”.

Fins al dissabte –que és quan van comparéixer Puig i Barceló–, en la Comunitat s’havien administrat més de 6,3 milions de dosis de la vacuna contra la Covid-19, segons dades aportades pel President, la qual cosa es tradueix, en què més de 3 milions de valencians ja tenen la pauta completa.

CITACIÓ A ALCOI
D’altra banda, el departament de Salut d’Alcoi ha donat a conéixer que aquelles persones que no estiguen encara vacunades amb cap dosi, pertanguen al punt de vacunació massiva d’Alcoi o Ibi, és a dir, Alcoi, Cocentaina, Ibi, Castalla i Onil, i vulguen vacunar-se, “poden acudir sense cita a aqueixos punts de vacunació”, seguint les franges d’edat. Així durant el dia de hui poden acudir a aqueixos punts els majors de 30 anys; i demà dimarts, els majors de 20. 

En el cas de les persones que pertanguen als centres de salut de Banyeres, Benilloba i Muro, hauran d’acudir amb cita per a poder vacunar-se.

D’altra banda, la conselleria ha llançat una campanya massiva en la qual s’està tornant a citar a aquelles persones que ja havien sigut citades prèviament per a vacunar-se contra la Covid-19, però que no van acudir, pels motius que fóra, bé per tindre alguna altra cita ineludible, per tindre dubtes de si vacunar-se o no, o per una simple distracció.

Send this to a friend