Comencen a arribar les primeres ajudes dels fons de recuperació

Es destinaran a dos projectes per a la modernització de l'administració

Comencen a arribar les primeres ajudes
La targeta ciutadana permetrà unificar serveis, entre ells, l’accés a gestions de l’administració electrònica. XAVI TEROL

El Ministeri ha comunicat les subvencions per a projectes de transformació digital i de modernització de l’administració amb les quals dotaran a municipis de més de 50.000 habitants i capitals de província. En concret a Alcoi li correspondran 219.000 dels 92 milions d’euros consignats en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2021, si bé en l’horitzó fins a 2023 aquesta ciutat rebrà prop d’un milió d’euros per a aquest concepte.

Aquesta subvenció servirà per a dur a terme dos projectes: un relacionat amb els plens municipals i el segon és la targeta ciutadana. Respecte al primer, l’Ajuntament procedirà a l’adquisició d’un programa de gestió per a la posada en marxa d’un sistema de vídeo actes de les sessions plenàries, alguna cosa que es considera que va en benefici de la transparència. A més de l’enregistrament d’imatge i so, s’implantarà un sistema que permet generar un diari de sessions audiovisual integrat amb els documents en format electrònic de les actes.

La finalitat és gestionar en format digital les actes dels plens, donar fe legal de les actes mitjançant l’ús de la signatura electrònica, facilitar l’accés a aquestes actes, tant als tècnics municipals com als ciutadans, articulant així un flux de treball per a l’aprovació i posterior publicació de les actes dels plens; i d’aquesta manera agilitar i reduir els costos i terminis de tramitació de l’actual sistema en paper, amb l’objectiu de simplificar la tramitació administrativa. A més, d’aquesta manera s’estableix una via de comunicació amb el ciutadà a través d’internet, al mateix temps que es facilita l’accés als continguts del ple de les persones amb discapacitat auditiva.

Targeta ciutadana
El segon projecte és una nova targeta ciutadana en format físic i virtual (mòbil) que suposa integrar en un mateix suporte serveis com el bo de l’autobús, carnet d’instal·lacions esportives, carnet de la biblioteca, accés a l’administració electrònica de l’ajuntament, etcètera.

Recordar que el document elaborat per l’Ajuntament d’Alcoi per a optar al finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència compta amb una relació de 39 projectes l’import d’inversió dels quals supera els 50 milions d’euros. El citat pla s’estructura en quatre eixos orientats a la transició ecològica, transformació digital, cohesió social i territorial, i igualtat de gènere.

Send this to a friend