Comencen a ingressar les ajudes Parèntesi

Hi ha hagut 175 sol·licituds la primera setmana i 55 ja es pagaran

Comencen a ingressar les ajudes Parèntesi
La tramitació es pot realitzar de manera presencial de manera presencial en les oficines del Àgora | Arxiu

Durant la primera setmana des que s’obrira el termini per a sol·licitar les Ajudes Parèntesis, dirigides a autònoms i microempreses pertanyents als sectors econòmics més afectats per les restriccions enfront de la Covid-19, l’Ajuntament d’Alcoi ha registrat un total de 175 sol·licituds de les quals 55 ja s’ha pogut comprovar que compleixen tots els requisits i està previst que es paguen com a màxim el dilluns. El més de mig centenar de subvencions suposa en conjunt prop de 124.000 euros dels 1’4 milions destinats a aquesta ciutat pel govern de la Generalitat Valenciana.

Des del govern municipal destaquen que segons el compromís adquirit, les ajudes es pagaran “a mesura que se sol·liciten de la manera més ràpida possible, per això i a diferència de com solen actuar les administracions, en aquest cas es demanen les possibles esmenes al moment i no quan finalitza el termini, això possibilita que es resolguen abans les incidències i el pagament es puga dur a terme més ràpid”, detallen fonts municipals.

“Vull agrair la gran faena que estan fent els tècnics municipals per a fer que això siga possible, a nivell administratiu estem actuant en temps rècord”, explica l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, qui remarca que “des de l’Ajuntament ens hem bolcat des del primer dia per a tractar de pal·liar en la mesura del possible la crisi econòmica que ha provocat la Covid i no podem deixar que ningú quede arrere”.

Recordar que la tramitació es pot realitzar en la Seu Electrònica de l’Ajuntament d’Alcoi https://sedeelectronica.alcoi.org, o de manera presencial en les oficines del Àgora, mitjançant cita prèvia en el telèfon 965537218. El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el 5 de març. A més, existeix un servei d’ajuda a través del correu parentesisalcoi@alcoi.org, o per telèfon. En aquest enllaç es poden consultar les bases i la documentació a presentar: https://www.alcoi.org/ca/areas/innovacion/ayudas_2021/ayudas_resistir/ayudas_parentesis.html.

Amb aquestes ajudes, d’una banda es concedeix una quantitat fixa de 2.000 euros per autònom o empresa amb un màxim de 10 treballadors en els sectors identificats (hostaleria i oci nocturn, activitats culturals, esportives, recreatives i d’entreteniment i turisme); i d’altra banda, una quantitat fixa de 200 euros per treballador afiliat a la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020.

La participació en aquestes ajudes serà compatible amb subvencions de qualsevol altra administració.

Send this to a friend