Comencen les obres de remodelació de la Plaça Major de Banyeres

Es vol recuperar l'espai per als vianants

Comencen les obres de remodelació de la Plaça Major de Banyeres
S’ha barrat la zona de la plaça en la qual s’executaran les obres.

La plaça Major de Banyeres de Mariola ha sigut ‘perimetrada’ amb un clos perquè puguen desenvolupar-se les obres que permetran la seua remodelació. La zona que ha sigut tancada ocupa la pràctica totalitat de l’espai central, havent deixat una zona exterior per a permetre el trànsit de vehicles.

El projecte, que està subvencionat al 100% per la Generalitat Valenciana, està previst que s’execute en un termini de tres mesos. El seu objectiu, segons es va explicar des del consistori quan es va presentar el projecte, és crear un espai perquè puga ser “gaudit per la població” i que no siga utilitzat com a aparcament i per al trànsit de vehicles, com ha vingut ocorrent fins ara.

Es preveu que la plaça siga per als vianants, limitant l’accés de vehicles que fins ara era habitual, i permetent que els bars emplacen les seues terrasses en el centre de l’àrea. No obstant això, la Plaça Major continuarà tenint trànsit per a connectar amb els carrers Ángel Torró, Felip V, Major i Sant Jordi mitjançant un vial perimetral.

Al seu torn, es plantegen millores en el pavimentat, que en l’actualitat presenta signes de deterioració. La intervenció inclou la col·locació d’una plataforma pavimentada amb lloses de granit.

ZONES DE CÀRREGA I DESCÀRREGA
Per a facilitar la mobilitat dels vehicles es fixaran dues zones de càrrega i descàrrega (inici de les calles Ángel Torró i Felip V) i els carrers adjacents, plaça de l’Ajuntament, plaça de la Malva, aparcament del Clot i laterals de l’església seran zones d’aparcament amb temps limitat en horari comercial. Fora de l’horari comercial quedarà sense limitació horària (al migdia i mitjanit).

Send this to a friend