Commemoració del 150 aniversari dels fets del ‘Petrolio’

Diverses entitats, sindicats i l'Ajuntament d'Alcoi estan treballant en els actes

Commemoració del 150 aniversari dels fets del ‘Petrolio’
Reunió per a planificar els actes commemoratius.

Amb motiu del 150 aniversari dels fets del ‘Petrolio’, estan treballant conjuntament el Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA), sindicats alcoians, Club d’Amics i Amigues de la UNESCO i l’Ajuntament d’Alcoi per a celebrar aquesta commemoració.

El mes de juliol ja van tindre lloc una reunió amb el CAEHA per a plantejar temes per a commemorar aquesta efemèride. Cal recordar que el CAEHA ja va dur a terme la commemoració del 125 aniversari juntament amb els sindicats i altres col·lectius vinculats als treballadors i a la cultura.

Entre les propostes plantejades destaca en primer lloc una exposició de panells i documentació, en la qual s’aprofitarà material de la mostra que es va fer en la UNESCO.

També es proposa la reubicació de la placa de la seu local de la Comissió Federal d’Estadística i Correspondència de l’AIT al carrer Sant Tomás 23. Així com la publicació d’un ‘facisímil’ de la ‘Vindicatoria d’Albors’ de Juan Botella Asensi (1914) i escrits de contestació amb introducció crítica.

També es vol portar avant unes jornades titulades ‘Coneixent la nostra història’, amb algunes xarrades divulgatives sobre el context del Petrolio i la seua transcendència. Així i tot s’inclourà una visita guiada en el cicle ‘10 excursions voltant Alcoi’. Finalment es vol crear un repositori dins de la Biblioteca Virtual d’Alcoi, BIVIA, dedicat al Petrolio amb documents i biografia.

“Volem agrair a tots aquests col·lectius sindicals, a la UNESCO i com no, al CAEHA tot el treball que estan duent a terme juntament l’Ajuntament d’Alcoi, ja fa mesos que estem organitzant diversos actes per a commemorar els fets que van tindre lloc en 1873. La col·laboració amb el CAEHA és constant al llarg de tot l’any i el podem veure en el cicle de ‘10 excursions voltant Alcoi’ o en la Setmana Modernista on són els assessors històrics i any rere any duen a terme diverses conferències per saber com era l’Alcoi de l’època i com vivia tota la societat”, ha destacat el regidor de Cultura, Raül Llopis.

Send this to a friend