Compromís exigeix a Mazón parar la moció de censura a Agres

Diuen que és la segona moció de censura amb un trànsfuga en la qual participa el PP des que fa uns mesos el president de la Diputació d'Alacant dirigeix el partit

Compromís exigeix a Mazón parar la moció de censura a Agres
L’alcalde d’Agres i el diputat nacional de Compromís Joan Baldoví, durant uns festejos populars (Arxiu)

Compromís exigeix al president de la Diputació i del Partit Popular a la província d’Alacant, Carlos Mazón, que detinga la moció de censura impulsada pel seu partit a Agres al costat d’un trànsfuga del PSPV proposat per a alcalde. És la segona moció d’aquest tipus en menys de sis mesos des que Mazón lidera als populars.

La moció d’Agrés, que es votarà aquest dimarts i va ser registrada la Nit de Nadal passada, ve precedida per la de La Torre de les Maçanes, també amb una trànsfuga cunera socialista. Els valencianista li recorden a Mazón que el pacte aconseguit entre els diferents partits en la diputació alacantina per a facilitar acords durant la crisi de la Covid-19 no era una mera fotografia i era a escala provincial.

A més la líder del Partit Popular a Agres, María García, qui signa la moció de censura que farà alcalde a l’únic regidor socialista del municipi és assessora en nòmina del grup popular en la Diputació. En aquest sentit, la coalició insta a Mazón a expulsar-la. “No es pot pregonar una cosa i fer la contrària. Amb la que està caent propiciar una moció de censura que provocarà que un únic regidor socialista ‘cunero’ es convertisca en alcalde és un fet inadmissible i recorda massa al manual zaplanista”, ha considerat el portaveu de Compromís en la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana.

Fullana li a traslladat hui personalment la petició al president provincial del Partit Popular per a frenar la situació, al mateix temps que la coalició ha presentat un recurs de reposició inicial a la moció de censura per tractar-se d’una acció que clarament comporta beneficis polítics o econòmics a un trànsfuga. “Amb la qual està caent propiciar una moció de censura que provocarà que un únic regidor socialista cunero es convertisca en alcalde és un fet inadmissible”, ha defensat Fullana.

Així mateix, Compromís reclama al PSPV més serietat en el control dels seus regidors ‘cuneros’ a les comarques alacantines, càrrecs com els d’Agres o La Torre que ni tan sols viuen en els municipis en els quals es presenten i que acaben decidint les seues alcaldies en un canvi de files. “El PSPV resulta poc creïble quan arenga i protegeix a regidors que al final acaben fora del partit i decantant el govern cap a la dreta”, ha assenyalat Fullana, una situació que podria repetir-se en el municipi de Teulada on dos regidors socialistes han tombat el pressupost de la mà del PP.

Els valencianistes assenyalen com a sorprenent que l’organització comarcal del PSPV a la Marina Alta haja emès un comunicat arengant als seus regidors a Teulada saltant-se la pautes dictades del seu secretari general, Ximo Puig, i després que tombaven al costat del PP el pressupost del propi govern que formen part. “Prrimer munten llistes ‘cuneras’ amb perfils de dubtosa trajectòria progressista, després els animen en la seua rebel·lió amb les alcaldies de Compromís com van fer a Agres i fan ara a Teulada. I, finalment, quan consumisquen les mocions de censura de la mà del PP diuen no tenir res a veure”, ha lamentat Fullana.

Send this to a friend