Compromís en la lluita contra les violències masclistes

Se encuentran situadas en las principales entradas de la ciudad

Contra la violencia machista
Uno de los carteles instalados en las entrada de Alcoy

La Regidoria d’Igualtat ha col·locat un total de tres plaques amb el text “Alcoi, ciutat compromesa contra les violències masclistes” en les principals avingudes d’entrada a la ciutat. Les senyalitzacions de color morat estan situades en l’avinguda d’Elx en l’entrada sud des d’Alacant; a l’entrada nord en el carrer València i en l’entrada des de Banyeres pel barri de Batoi. Les plaques de compromís contra la violència masclista estan dins de les activitats realitzades per l’Ajuntament amb el finançament anual atorgat als municipis a través del Pacte d’Estat per la Violència de Gènere.

Ahir, l’alcalde, Toni Francés, acompanyat dels regidors d’Igualtat i Seguretat i de les tècniques de la regidoria s’ha acostat per veure la senyalització. Des de la regidoria es destaca la importància de visibilitzar una realitat social que segueixen sofrint massa dones al nostre territori. Les plaques són un recordatori i es troben englobades dins de les activitats que, als últims anys, s’han realitzat de manera transversal i coordinada per lluitar contra la violència de gènere.

L’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat el Pla Municipal d’Igualtat, ha ampliat el seu personal, ha realitzat el Protocol Municipal d’Actuació per a lluitar contra la violència de gènere, convenis amb les entitats per l’atenció a les víctimes, activitats de coeducació en els centres o campanyes de sensibilització i formació en l’àmbit cultural com, per exemple, la recentment inaugurada Escola d’Empoderament Mariola. Unes activitats de sensibilització a les que, ara, s’uneixen aquestes tres plaques morades que s’han col·locat reivindicant el compromís de la societat alcoiana de lluitar constantment perquè  s’erradique la violència de gènere.

Send this to a friend