Compte arrere per a iniciar la conversió en zona de vianants del Centre d’Alcoi

En breu s'obrirà el termini de tramitació dels permisos per a vehicles

Compte arrere per a iniciar la conversió en zona de vianants del Centre d'Alcoi
El remodelat carrer Sant Francesc ja és per als vianants

AIcoy ha iniciat el compte arrere per a la posada en marxa de la conversió en zona de vianants del seu Centre històric amb la publicació de l’ordenança reguladora en el Butlletí Oficial de la Província (BOP). Després de la seua aprovació en el Ple a principis d’aquest mes, aquest tràmit administratiu és l’últim abans que comence el procés per a la limitació del trànsit en el barri antic de la ciutat.

El primer pas serà obrir el termini per a sol·licitar els permisos necessaris per a la circulació de vehicles en el cas de veïns i comerciants. La intenció és que en breu, dues o tres setmanes, arranque la tramitació de les autoritzacions, havent-hi diferents models diferenciats segons es tracte de residents, càrrega i descàrrega, o repartiment a domicili, entre altres.

La conversió en zona de vianants, tal com s’ha anat informant, s’escometrà per fases i l’objectiu és que abans de l’inici de l’estiu siga efectiva en tot el Centre, exceptuant Sant Nicolau, que continuarà oberta al trànsit fins que estiguen en funcionament les zones d’aparcament dissuasiu que projecten als voltants.

MESA DEL CENTRE
Mentrestant, el PP ha sol·licitat per escrit al govern municipal la convocatòria de la Mesa del Centre, amb l’objectiu que es pronuncie entorn d’una desena d’iniciatives que afecten la zona. “La prioritat és que el govern informe i consensue amb els membres de la Mesa l’aplicació de la nova ordenança de conversió en zona de vianants”, assenyala la regidora del PP, Amalia Payá.

En matèria urbanística, Payá afig la necessitat de definir com es durà a terme la reurbanització dels carrers adjacents a Sant Francesc i de presentar a la societat el projecte de reforma de la part alta de Sant Nicolau.

CRÍTIQUES DE CIUTADANS
Finalment, des de Ciutadans han tornat a criticar la “nefasta gestió” del govern municipal en el tema de la conversió en zona de vianants. “S’ha parlat amb els qui interessava parlar”, assegura l’edil Marcos Martínez amb relació al procés participatiu dut a terme.

Send this to a friend