Concert simfònic d’excepció en el Calderón

Amigos de la Música acomiada aquest divendres la temporada

Concert simfònic d'excepció
El director valencià Daniel Abad Casanova.

El Teatre Calderón de la nostra ciutat tornarà a vestir-se amb les seues millors gales aquest divendres (19’30 hores) per a un concert simfònic d’excepció, el qual, de la mà de l’Asociación de Amigos de la Música d’Alcoi comptarà amb l’Orquestra de Cambra de la Comunitat Valenciana amb 47 músics professionals i la magnífica pianista indo-nord-americana Pallavi Mahidhara, sota la direcció del jove i notable director valencià Daniel Abad Casanova; el concert compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcoi i està emmarcat en la Capitalitat Cultural Valenciana de la nostra ciutat.

La Temporada de Concerts 20/21 de l’AAMA s’acomiada fins a setembre en què arribarà la IX Setmana Gran del Piano, i el fa amb un concert d’autèntic luxe musical, no sols per les dues obres que s’interpretaran, carregades de significació en aquests temps de crisi sanitària, sinó també per la notabilitat dels 48 artistes que des de l’escenari donaran el millor, començant per l’extraordinària pianista estatunidenca d’origen hindú de brillantíssima carrera internacional, Pallavi Mahidhara, i acabant amb el director Daniel Abad, un dels joves mestres valencians amb més auge nacional i europeu en aquests moments.

CONCERT PER A PIANO Núm. 2 OP. 18 DE RACHMANINOV
Aquest preciós i famós concert per a piano i orquestra és una de les obres més benvolgudes pel públic de tot el món, donat el seu caràcter virtuosístic, replet de lirisme i de belles melodies que van saltar al carrer el dia de la seua estrena, el 27 d’octubre de 1901, fins hui, suposant-li al compositor i pianista Serguei Rachmaninov el reconeixement mundial. No exempt de dificultat interpretativa, aquest concert transmet a l’oïdor una immensa pau i unes emocions quasi indescriptibles.

LA SIMFONIA ‘DEL NOU MÓN’
La Simfonia núm. 9 en el meu menor Op. 95 del compositor txec Antonin Dvorak, composta i estrenada a Nova York en 1893, és una de les obres més conegudes, interpretades i espectaculars del seu autor, els temes del qual han sigut utilitzats en multitud de pel·lícules, programes radiofònics i televisius. Una obra mestra absoluta amb l’execució de la qual es pretén significar l’arribada, per fi, a un “nou món”, en el qual la salut i el benestar de la gent siga el més important. Aqueix és almenys el desig.

Send this to a friend