Condemna a Castalla per assetjament laboral

L'Ajuntament ha d'indemnitzar amb 30.000 euros a dos operaris

Condemna per assetjament laboral
Façana de l’Ajuntament de Castalla.

El Jutjat social número 2 d’Alacant ha condemnat a l’Ajuntament de Castalla a indemnitzar amb 30.000 euros a dos treballadors municipals per haver sigut objecte d’assetjament laboral. Els treballadors pertanyen a la brigada municipal d’obres, i van rebre l’assetjament per part del seu capatàs, fins al punt de vulnerar els seus drets fonamentals a la dignitat i a la salut, tal com recull la sentència.

Els treballadors porten de baixa 18 i 9 mesos respectivament, degut, segons recull la demanda interposada, a trastorns depressius i d’ansietat que han derivat en una síndrome d’estrés posttraumàtic. El Consistori haurà d’indemnitzar solidàriament a cadascun dels treballadors amb la quantitat de 15.000 euros. La sentència l’ha donada a conéixer el Sindicat d’Empleats públics de la Comunitat Valenciana (SEP-CV), al qual van recórrer tots dos treballadors després que el protocol anti assetjament del consistori no s’activara per a revisar el seu cas.

Així ho explica el delegat sindical de l’Ajuntament, qui puntualitza que els fets es remunten a juliol de 2019, quan els operaris van denunciar la falta d’equipament per a exercir el seu treball, com per exemple equips de protecció individual, moment a partir del qual es va iniciar el presumpte assetjament. Des de l’Ajuntament asseguren que s’ha impugnat aquesta sentència davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, i recorden que, per tant, la resolució encara no és ferma.

Send this to a friend