Conselleria escomet la reparació dels barracons del Bracal de Muro

Després de descartar substituir-los per uns nous, tal com reclamava l'Ajuntament i el propi col·legi

Les obres se centren en la millora de l’aïllament de les aules (Ray Martínez)

La Generalitat Valenciana ve escometent des de fa algunes setmanes les obres de reparació de l’actual col·legi El Bracal de Muro, instal·lat en aules prefabricades. Tal com es va comprometre, Conselleria està realitzant aquest arranjament després de descartar la petició tant de l’Ajuntament murer com de la comunitat educativa i habitants del municipi en general, que van reclamar unànimement la instal·lació de nous barracons mentre duren les obres del nou col·legi, que de moment no han pogut ni començar.

Els treballs de reparació se centren en millorar i reforçar l’aïllament de les instal·lacions provisionals, de cara a evitar problemes durant episodis de pluja i vent, tal com ha vingut ocorrent en els últims anys. Recordar que han sigut múltiples les denúncies fetes públiques pels pares i mares d’alumnes del col·legi, com a nombroses han sigut també les ocasions en què s’han vist obligats a suspendre les classes per culpa de les filtracions i la falta de condicions per a impartir les classes.

Per aquest motiu, i atés que els actuals barracons daten de fa més d’una dècada, a part dels successius retards que ve patint el projecte de construcció del nou centre educatiu –en aquests moments, en procés de licitació–, l’Ajuntament s’ha mostrat inflexible en la seua postura de reivindicar unes noves aules prefabricades, mentre Conselleria, que és l’òrgan competent en educació, era partidària d’arreglar els barracons.

La inversió ronda els 400.000 euros i suposa el canvi de finestrals i la instal·lació d’una doble coberta, entre altres actuacions per a millorar l’aïllament. La previsió és que els treballs queden completats per a l’inici de curs, el pròxim dia 7.

Send this to a friend