Conselleria i Alcoi col·laboren en l’acceleració de projectes empresarials declarats com a prioritaris

Per a ser considerats han de comptar amb una inversió mínima de 600.000 euros i 10 treballadors contractats

Acceleració de projectes empresarials declarats prioritaris
Signatura del conveni, aquest dilluns, a l’Ajuntament d’Alcoi.

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, i l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, han signat aquest dilluns el conveni de col·laboració entre la conselleria i l’Ajuntament per a l’impuls dels projectes empresarials declarats com a projectes prioritaris d’inversió, sobre la base de la denominada Llei d’Acceleració d’Inversió en Projectes Prioritaris (LAIP).

«Mantenim la nostra aposta –ha indicat Climent– pel desenvolupament de projectes que ajuden a generar ocupació, riquesa i aporten beneficis de caràcter social o mediambiental. Ja són 16 els consistoris que s’han adherit a aquest programa amb el qual volem augmentar l’atracció d’aquesta mena de projectes empresarials al nostre territori».

«Hem de continuar atraient projectes i inversions a la Comunitat Valenciana i així continuar augmentant les xifres que situen ja el creixement de les inversions en un 142% l’any 2021, en aconseguir els 856 milions d’euros», ha ressaltat.

Per part de l’alcalde d’Alcoi, s’ha remarcat que amb la signatura d’aquesta mena de convenis es persegueix augmentar la ja de per si “col·laboració estreta” entre l’administració autonòmica i el consistori alcoià, per a facilitar, en aquest cas, la implantació de projectes empresarials.

Concretament, els ajuntaments adherits al programa són Almoradí, Alacant, Morella, Alzira, Castielfabib, Silla, Paterna, Xelva, Ibi, Vallada i la Font de la Figuera, Oriola, Albaida, València Catarroja i Alcoi, a partir d’ara.

FUNCIONAMENT

La llei no elimina cap tràmit, només dona prioritat a l’expedient en qüestió, en lloc d’haver de guardar l’ordre de sol·licitud, i dona cobertura als ajuntaments, perquè aquells que també vulguen fer aquesta aposta per la captació d’inversions o de reinversions el puguen fer, perquè normalment la inversió de l’empresa tindrà tràmits a resoldre de tipus autonòmic.

Els requisits generals mínims que ha de complir un projecte per a ser considerat prioritari impliquen una inversió mínima de 600.000 euros en actius fixos no immobiliaris i una previsió de creació de 10 llocs de treball o més, amb contracte indefinit a jornada completa.

Els projectes considerats prioritaris són gestionats pel Punt d’Acceleració a la Inversió, l’instrument creat expressament per a afavorir la col·laboració interadministrativa entre els diferents departaments i organismes de la Generalitat, així com amb la resta d’administracions. A través del Punt d’Acceleració a la Inversió es realitza la tramitació urgent i prioritària d’aquesta mena de projectes, amb una disminució dels terminis ordinaris.

Entre els beneficis per a les entitats locals, destaca una interlocució única entre administracions, l’accés a informació sobre l’estat de tramitació dels procediments dels projectes prioritaris de la localitat, així com la possibilitat de participar en la Comissió Tècnica d’Inversions quan el projecte es desenvolupe en el seu àmbit territorial.

Send this to a friend