Conselleria insta a actualitzar els plans d’emergència locals

Incrementant les ajudes als ajuntaments per a la redacció dels diferents documents

Conselleria insta a actualitzar
Imatge de la sessió informativa celebrada a Alcoi la setmana passada.

La línia de subvencions impulsada per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, destinada a l’elaboració de plans d’emergència locals, ha augmentat enguany fins als 2 milions d’euros, per a ajudar els municipis a “oferir una resposta ràpida i eficaç davant qualsevol risc”. Així ho ha explicat el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, durant un acte celebrat aquesta setmana a Alcoi per a presentar la convocatòria d’ajudes de 2022 perquè ajuntaments i mancomunitats puguen contractar personal tècnic especialitzat que elabore els seus plans d’emergències o actualitze els que tenen en vigor.

En la primera edició d’aquesta convocatòria corresponent a l’any passat, van anar 106 els plans d’emergències enfront de riscos naturals redactats en tota la província.

Els consistoris que estiguen interessats a acollir-se a aquesta línia d’ajudes tenen fins al 25 de maig per a presentar les seues sol·licituds, amb un màxim de 9.000 euros per municipi. El secretari autonòmic confia que “se supere la xifra d’entitats sol·licitants de l’any passat”. Concretament, la majoria de plans redactats a la província d’Alacant (46), van correspondre a Plans Territorials Municipals (PTM), que són els que permeten identificar tots els riscos als quals s’exposa un municipi, així com els recursos dels quals disposa i els necessaris per a fer-los front.

A més, es van elaborar altres plans d’actuació enfront de riscos específics com a incendis forestals (26), sísmics (24) i inundacions (10).

Finalment, Ángel ha afirmat que “el nostre objectiu és que tots els municipis alacantins disposen dels plans territorials d’actuació i siguem una autonomia referent en la protecció a la ciutadania i la salvaguarda de béns naturals i materials”.

En aquest sentit, el secretari autonòmic també ha recordat i ha animat que s’adherisquen a la línia d’ajudes els 31 municipis de la província que no tenen elaborat encara el seu pla d’actuació municipal enfront d’incendis, encara que estan obligats; 40 pendents del seu pla d’actuació municipal enfront d’inundacions i 108 pendents del seu pla d’actuació municipal enfront del risc sísmic.

En tota la Comunitat Valenciana s’han elaborat 365 plans en 233 municipis gràcies a la partida econòmica de 2021. D’ells, 275 van ser de nova creació i altres 90 revisions o actualitzacions.

Alcoi compta amb el pla territorial d’emergències aprovat i en vigor, el pla d’actuació municipal enfront de risc sísmic en segona revisió; el pla d’actuació municipal enfront d’incendis forestals, pendent de la primera revisió; i acaba d’iniciar l’estudi del pla d’inundacions.

Send this to a friend