Continua descendint la xifra d’ingressats per coronavirus

La situació a l'Hospital encara és preocupant però la baixada de la pressió assistencial és significativa

'Nova Normalitat' en el departament de Salut d'Alcoi
Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi | Arxiu

Per segona setmana consecutiva la xifra de pacients ingressats en planta a l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi ha disminuït, i l’ha fet de manera progressiva. Malgrat la gran notícia que això suposa, cal recordar que la situació continua sent preocupant, i més encara en l’UCI, on no s’han baixat dels 15 llits ocupades, fins i tot en moments puntuals aqueixa dada ha pujat fins als 17 pacients al llarg d’aquests dies, segons afirma el gerent del departament de Salut d’Alcoi, Enrique Barbeito.

En el cas dels pacients que es troben en planta, es va passar de 187 ingressats el divendres de la setmana passada a 170 aquest mateix dimarts, a 151 el dimecres, 124 el dijous, i finalment el divendres al matí la xifra era de 117, la qual cosa suposa al voltant d’un centenar de pacients menys que la dada més elevada aconseguit, que va rondar els 220 ingressos.

Barbeito insisteix que, malgrat la baixada, la xifra total continua sent alta i fa el símil de “si abans teníem l’aigua pel nas, ara la tenim pel pit”, amb l’objectiu de conscienciar sobre la situació i que la ciutadania no es relaxe quant a complir les mesures.

ALBIRAR LA NORMALITAT
El gerent comenta que de cara a les pròximes setmanes, l’objectiu és començar a restablir la normalitat. Amb això es refereix a reprendre la cirurgia major i menor, que la zona de maternitat i la cafeteria deixen de ser espais destinats a pacients de Covid19, així com atendre els casos no Covid, que fins ara s’han estat derivant a altres hospitals o clíniques, o també demorant les cites.

Barbeito és conscient que “tornar a la normalitat costarà, però ja comencem a tindre llits disponibles”.

Send this to a friend