Continuen les crítiques al PSOE per Avalem Joves

Reaccions de PP i Guanyar a la sentència judicial

Continúan las críticas al PSOE por Avalem Joves
Lirios García (PP) y Sandra Obiol (Guanyar).

El fet que el govern socialista haja donat a conéixer la sentència judicial que redueix les cotitzacions a pagar per part de l’Ajuntament d’Alcoi a la Seguretat Social en el marc del programa Avalem Joves 2018-2019, ha sigut interpretat pel Partit Popular com una manera de “fer apologia de la precarietat laboral”, a més de considerar que “confirma l’ús electoralista” de la contractació d’aquests 195 joves. Així ho afirma la portaveu adjunta, Lirios García, que lamenta que el govern pagara “per davall del que s’estableix en l’Estatut dels Treballadors, és a dir, menys del 60% dels salaris del personal municipal”.

Cal recordar, en relació a la sentència, que el magistrat assenyala que “no és possible comparar al personal laboral amb funcionaris públics” i que les funcions exercides pels joves contractats per Avalem “no tenen res a veure amb les que realitzen els funcionaris públics de l’Ajuntament d’Alcoi”.

No obstant això, per al PP, l’objectiu del govern municipal “en any electoral, era contractar el major nombre de persones a costa d’oferir sous baixos”, remarca Lirios García. “Precisament perquè no exerceixen les mateixes funcions, l’Estatut dels Treballadors preveu que perceben un 40% menys que els empleats municipals. Però el que va fer el PSOE va ser pagar-los menys fins i tot, per això és lamentable que el PSOE considere que està bé pagar salaris mínims als joves”, manifesta García.

L’edil també retrau que s’assegure que l’objectiu del programa era facilitar la inserció laboral dels joves, ja que “les dades oficials constaten l’escassa inserció laboral del programa Avalem 2018-2019: Dels 195 contractats, només 37 van aconseguir treball”, destaca.

Mentrestant, per part de Guanyar critiquen que el govern municipal d’Alcoi “haja preferit traslladar la denúncia al jutjat, abans que pagar el que correspon als treballadors d’aquest programa”, si bé cal apuntar que l’Ajuntament va actuar “avalat pels informes tècnics i motivat per la defensa dels interessos econòmics del Consistori”, tal com reconeixia la sentència judicial.

Amb tot, Sandra Obiol, portaveu de Guanyar, es manté en la seua postura i afirma que “dir que es defensen els interessos de l’Ajuntament en contra dels interessos d’alguns dels seus veïns, ens sembla una vergonya”.

Send this to a friend