Conveni de col·laboració per a participar en la restauració del Santuari de Agres

Hi ha en marxa una zona d’aparcament i un pàrquing de caravanes

Conveni de col·laboració per a participar en la restauració del Santuari de Agres
Vista del Santuari d’Agres.

Des de l’Ajuntament d’Agres hi ha en marxa diversos projectes que pretenen fer créixer al poble. Tal com explica la regidora María García, un d’ells està relacionat amb el Santuari, edificació que és propietat de l’Arquebisbat de València. “Hem signat un conveni de col·laboració i cessió d’ús perquè l’Ajuntament puga col·laborar en la seua restauració i que el poble puga utilitzar-lo”.

L’edil detalla que actualment, únicament “està oberta la part de l’església”, però que el Santuari “té quatre plantes i es poden fer moltes coses”.

Argumenta que, “l’Ajuntament té poc patrimoni municipal, i a vegades arriben subvencions per a edificis municipals, que hem d’aprofitar”. García fa al·lusió també als fons europeus com una via d’arribada de diners que es pot destinar al Santuari una vegada que s’ha signat aquest acord.

D’altra banda, un altre dels projectes en els quals està treballant el consistori està relacionat amb donar resposta a l’elevada xifra de turisme que Agres registra. “Molt pròxim a la plaça comprarem un terreny d’uns 16.000 metres”. Malgrat que en aquesta zona es podria construir, la idea és “adaptar-ho per a aparcament. La població creix molt a l’estiu, però a l’hivern hi ha molt de turisme de senderisme”, afirma.

Finalment, i en aquest cas a través de la subvencions de la Diputació d’Alacant, el propòsit és poder dur a terme un pàrquing de caravanes, que, previsiblement, estarà situat molt prop del terreny que es dedicarà a aparcaments. García xifra el projecte és més de 100.000 euros, per a executar unes obres que donarien resposta a una mena de turisme en plena expansió.

Send this to a friend