Correus estrena a Alcoi 11 noves motos de repartiment elèctriques

L'empresa és pionera a incorporar aquest tipus de vehicles cibersegurs a la seua flota

Correus estrena a Alcoi 11 noves motos
Correus avança així en la seua aposta per la mobilitat sostenible per al repartiment en l’última milla a Alcoi.

Correus ha ampliat la seua flota de motos elèctriques cibersegures a Alcoi amb la incorporació d’onze unitats més. Gràcies a aquesta incorporació l’empresa postal ja disposa d’un total de 110 motos ecològiques a la província d’Alacant.

El nou model Càrrec Pro de NUUK és considerat com el primer vehicle cibersegur després d’haver superat el test que avala el suficient grau de ciberseguretat conforme als requisits especificats en la normativa UNECE/R155, segons el procediment i metodologia ESTP desenvolupat per EUROCYBCAR.

Correus avança així en la seua aposta per la mobilitat sostenible per al repartiment en l’última milla a Alcoi. Per a finals 2022, l’empresa comptarà amb un total de 2.700 vehicles ecològics (prop de 2.400 vehicles elèctrics i més de 300 híbrids), la qual cosa li converteix en una de les majors flotes elèctriques i de zero emissions del sector de la distribució a Espanya.

Igualment, l’empresa logística continua sent pionera a incorporar aquest tipus de vehicles cibersegurs a la seua flota, i ja compta a nivell nacional amb 1.000 motos cibersegures per al repartiment de proximitat. Aquests vehicles lleugers inclouen una protecció davant possibles atacs de ciberdelinqüents, que poden arribar a modificar fàcilment paràmetres que controlen la potència del motor per a sobrecalfar-lo i provocar un incendi; manipular el sistema de frenat i bloquejar-lo; connectar-se a la centraleta del vehicle per a obtindre dades de l’usuari i de les rutes que ha realitzat, i fins i tot robar el vehicle.

Com a mostra del seu compromís per la innovació i la ciberseguretat, Correus ha ampliat a la seua flota de motos elèctriques que incorporen la solució de la ‘start-up’ biscaïna NUUK Mobility Solutions (NMS), la primera firma d’automoció del món a obtindre el certificat de Ciberseguretat per a Vehicles en un dels seus desenvolupaments, després d’haver superat l’auditoria de AENOR.

Aquests vehicles lleugers elèctrics, que compten amb autonomia màxima de 120 quilòmetres i poden incorporar un bagul de gran capacitat (fins a 180 litres), també inclouen serveis de telemetria i geolocalització. Les motos incorporen un sistema que facilita el monitoratge automàtic i el registre dels mesuraments, així com l’enviament d’alertes o alarmes al centre de control, amb la finalitat que el funcionament siga segur i eficient. Aquesta eina analitza els usos de la flota de Correus per a ajustar-se a les seues necessitats concretes i particulars a cada moment.

Send this to a friend