Creix la participació d’expositors a la Fira comercial i gastronòmica de Muro

Se celebrarà del 29 de setembre a l’1 d’octubre

Creix la participació d’expositors
Imatge de l’edició de l’any passat. ARXIU

La XVIII edició de la Fira comercial del sector agroalimentari i gastronòmic de Muro creix amb nombre d’expositors respecte a l’any anterior. Aquest ja tradicional esdeveniment turístic reunirà més de 25 stands de productors i comerciants del sector agroalimentari i gastronòmic al voltant de la plaça del Matzem, durant l’últim cap de setmana de setembre, del dia 29 a l’1 d’octubre.

Aquesta Fira organitzada per l’Ajuntament de Muro va nàixer amb l’objectiu de la promoció directa dels artesans i empreses del sector tant locals com de la resta de la Comunitat Valenciana. Any rere any, ha anat creixent tant l’interés per part dels comerços, com pel públic que s’acosta a Muro eixos dies. En aquest sentit, cal destacar l’augment de participants locals respecte a l’any anterior que acompanyaran a l’Associació d’hostalers de Muro per tal d’oferir una oferta gastronòmica completa.

Els visitants podran trobar, d’una banda, nombrosos llocs de venda de productes agroalimentaris, i d’altra, una amplia varietat d’oferta gastronòmica per a consumir a la plaça. Es podran degustar tota classe de tapes, entrepans, embotits, hamburgueses, coquetes fregides, arrossos,  pastissos i dolços, tapes gourmet, cervesa artesana, licors i altres productes de la nostra gastronomia.

A banda de la exposició pròpiament comercial, hi ha programades diverses actuacions en directe tot el cap de setmana, com ara les propostes musicals de Jazz i Fusta, Ana y sus cobardes (indie pop), Roots Matilde soundsystem, l’actuació del monologuista musical, Paco en la Luna, i l’actuació del mag humorístic Peter Pardo. Destacar, també, la recuperació d’actuacions emblemàtiques com la muixeranga el diumenge de matí, que enguany serà a càrrec dels nostres veïns de la Muixeranga Penyeta Blanca de Cocentaina, acompanyada del grup de tabaleters i dolçainers La Xafigà de Muro.

La inauguració de la Fira serà el divendres 29 de setembre a les 19 hores. Les autoritats locals i comarcals faran un passeig per la Fira acompanyats del La Xafigà, donant el tret d’eixida a l’encontre gastronòmic.

La regidora de Turisme, Carolina Iváñez, vol fer una invitació perquè la gent s’anime a vindre a visitar Muro “ja que és una oportunitat fantàstica per a gaudir d’un cap de setmana en família o amics i descobrir els productes i gastronomia d’aquesta terra”. A més, destaca, “el bon acolliment d’aquesta edició per part dels locals de la zona, i la importància d’aquesta mena d’esdeveniments per a impulsar el comerç” i ha volgut agrair la col·laboració de l’Associació de Professionals de l’Hosteleria de Muro.

Send this to a friend