Crítiques al govern d’Alcoi per la sentència del contracte de la brossa

El Partit Popular i Compromís han mostrat el seu malestar per la sentència que obliga l'Ajuntament d'Alcoi a pagar més de 2 milions d'euros a l'empresa adjudicatària del servei de recollida de fem

Crítiques al govern d'Alcoi per la sentència del contracte de la brossa
Contenidors soterrats en el barri de l’Eixample. ARXIU

El Partit Popular i Compromís han mostrat el seu malestar per la sentència que obliga l’Ajuntament d’Alcoi a pagar més de 2 milions d’euros a l’empresa adjudicatària del servei de recollida de la brossa, després de conéixer-se una sentència del Jutjat contenciós administratiu número 1 d’Alacant, que ja va publicar El Nostre la setmana passada, i per la qual es resol una demanda de la citada empresa en concepte d’actualització de preus en el contracte, que va estar prorrogat entre els anys 2012 i 2018.

Per part seua, el PP lamenta les “conseqüències milionàries” del citat contracte. El portaveu popular, Enrique Ruiz, sosté que la “desídia” del PSOE “li ix molt cara” als alcoians i alcoianes, i reclama que “en lloc de renovar ràpidament un contracte clau per a la ciutat, el PSOE el va mantindre caducat durant sis anys, pagant per un servei que estava obsolet i que provocava moltes queixes dels veïns”. Des del PP es detalla que el “retard de sis anys en l’adjudicació del nou servei va fer que els preus no es renovaren i que ara, per un servei desfasat, l’Ajuntament haja de pagar la diferència: 2,1 milions més interessos. “A Alcoi li toca pagar com si el servei anara nou, quan ni molt menys ho era”, matisa el regidor, que indica que “si el PSOE haguera gestionat bé, renovant el contracte quan va caducar, Alcoi haguera tingut un servei modern i eficient a un millor preu, sense haver de fer front ara a nous pagaments milionaris”.
Compromís també s’ha mostrat molt crític després de conéixer aquesta sentència. En paraules del seu portaveu, Màrius Ivorra: “és clar que la falta de previsió del govern de Toni Francés està llastrant a la ciutat cada dia més. Acabarem tenint una nova taxa de clavegueram o de papereres a la via pública per a afrontar aquesta despesa?”. Ivorra assenyala que “aquesta manca de projecte definit es demostra a les pròrrogues successives dels grans contractes de la ciutat, en aquest cas ens ha costat 2,1 milions d’euros però, recordem que tenim el bus i l’aigua prorrogats, que ens costarà de més als alcoians?”.
Així mateix, Compromís recorda que a aqueixos més de 2 milions que ha d’abonar el consistori, se sumen “el que ja paguem en el seu moment a FCC –l’empresa que porta el servei de fem–”.

Send this to a friend