De l’Aitex Terra Trail, a la fi del món

El macroesdeveniment inclou un ultratrail de 152 km que recorrerà 12 poblacions i quatre comarques

De l'Aitex Terra Trail
L’ultratrail va ser presentat aquesta setmana en Aitex amb la presència de patrocinadors i representants municipals.

De l’Aitex Terra Trail a l’altra part del món. Eixa perfectament podria ser la sinopsi del macroesdeveniment que es prepara per a gener de 2023 amb la celebració del primer ultratrail en aquestes comarques. L’organització d’aquesta prova sense precedents, amb David Miró com a director de carrera, ha aconseguit que facen front comuna tant els Ajuntaments implicats, la Mancomunitat i l’Institut Tecnològic Tèxtil, com a patrocinador principal, en un any –el pròxim– clau en el seu futur, amb la inauguració de la nova seu en Batoi.

La prova, que naix sota la denominació d’Aitex Terra Trail, inclou en el seu programa fins a quatre distàncies diferents per a goig dels amants del trail running. El propòsit dels organitzadors és poder anar més enllà de l’àmbit de la Comunitat Valenciana i tindre projecció nacional i fins i tot internacional, com el mateix David Miró va recalcar durant la presentació d’aquesta setmana, en indicar que “per muntanyes i climatologia perquè no ser coneguts com la comarca del trail running del sud d’Europa”.

Al gener, únic ultratrail en el calendari nacional
Miró, després de fer una exposició de la importància del turisme esportiu i del seu benefici econòmic, va passar a enumerar el programa que acompanyarà a la primera edició de l’Aitex Terra Trail a celebrar del 20 al 23 de gener. Va explicar que s’havien triat aquestes dates per dues raons fonamentals: les restriccions als parcs naturals i que és un mes en què no hi ha cap ultratrail dins del calendari nacional.

La prova estrela per la complexitat i l’enorme esforç organitzatiu que requereix la seua celebració serà l’ultratrail de 152 quilòmetres i 7.090 metres de desnivell positiu. Una carrera sense precedents en el nostre entorn que recorrerà a dotze poblacions i quatre comarques, en la seua majoria de la província d’Alacant, però també de València (Marina Baixa, L’Alcoià, Comtat i Vall d’Albaida).

L’eixida i arribada estarà situada en Batoi, en el que serà la nova seu de Aitex. Els participants faran el següent recorregut: Cocentaina, Agres, port d’Albaida, Beniarrés, Catamarruc, Millena, Gorga, Quatretondeta, Benasau, Aitana, Alcoleja, Penàguila, Benifallim, Els Plans i retorn al punt de partida.

> LLIJA LA NOTÍCIA COMPLETA EN L’EDICIÓ DEL DISSABTE 11 DE JUNY DE EL NOSTRE CIUTAT.

Send this to a friend