Decepció majúscula a La Nucia

A l'Esportiu li espera ara la repesca després de caure per la mínima davant el *Atzeneta

Els jugadors de l’Atzeneta celebren l’ascens davant els decebuts jugadors del Deportivo

Decepció majúscula en l’Olímpic Camilo Cano de La Nucia on el Deportivo no ha sigut capaç d’aconseguir l’ascens després de caure 1-0 davant l’Atzeneta de David Albelda. Els de Vicente Parras tindran una segona oportunitat, serà en la repesca, prevista per a la setmana que ve en la seu de la Federació Espanyola a Madrid.

Els valencians són els justos vencedors de la final del play-off exprés enfront d’un Alcoyano que ha quedat en evidència enfront d’un rival que va anar creixent amb el pas dels minuts. Els blanc-i-blaus van poder esmenar el seu error en el gol d’Álex Chico però Jony *Ñíguez va fallar un penal abans del descans. La segona part va ser un voler i no poder dels blanc-i-blaus que van poder rebre un segon gol, l’Atzeneta va estavellar una pilota en el travesser.

D’eixida Vicente Parras es va voler guardar un as en la mànega donant entrada a Fran Machado per Ruba respecte a l’onze de la semifinal. L’Alcoyano va entrar al partit més ficat en el joc recuperant ràpid després de pressió i tractant d’elaborar bé a l’espera d’aqueixa ocasió en la qual fer mal a l’Atzeneta. Eren minuts en els quals al Deportivo  tenia el control i no s’endevinava el que anava a vindre després, després d’igualar-se les forces i que l’Atzeneta es començara a deixar veure amb el seu poblat centre del camp de fins a cinc migcampistes. Amb el partit en una fase de molta imprecisió en tots dos bàndols, Pablo Carbonell va buscar sorprendre en una arrancada per banda resolta amb un tret que ha marxat desviat per damunt del travesser.

L’Alcoyano se li veia perillosament cada vegada més acomodat, quan li ha caigut un autèntic pitxer d’aigua freda amb el gol d’Álex Chico en el minut 36, després que el 9 de l’Atzeneta aprofitara un mal rebuig de José Juan per a batre al gallec amb un precís tret des de la frontal.

Penal fallat per Jony Ñíguez
Era el que li faltava perquè el gol ha activat a un Deportivo que s’estava recreant en excés mentre que el seu rival no deixava de créixer. Quedava deu minuts en els quals els blanc-i-blaus han volgut recuperar el temps perdut i apretar l’accelerador a la recerca d’aqueix gol que els ficara una altra vegada en la final. Va poder arribar a un minut del descans en una sabatada de Fran Machado que el meta Kedra s’ha tret de damunt com va poder. Quedava una última bala després de caure Diakité en el vèrtex de l’àrea després d’una traveta del veterà Paco Sáez en el 48.

El col·legiat Ortega Herrera no ha dubtat a assenyalar penal, fins als onze metres es va encaminar Jony Ñíguez, una assegurança de vida tota la temporada. L’il·licità va tractar d’arriscar, buscant posar la pilota en l’esquadra dreta de Kedra, marxant-se el seu tret per damunt del travesser, arribant-se al descans amb desavantatge per al Deportivo i la sensació que els blanc-i-blaus van pagar molt car el seu excés de confiança.

El guió en la segona part era clar, i més en veure que Vicente Parras va deixar en vestuaris a Fran Machado per a donar entrada a Pau Franch i que en el 53 Ruba va substituir a Acevedo. L’Alcoyano va voler fer aqueix pas al capdavant que tant li va costar en la primera part, bolcant-se en atac i tancant a un Atzeneta que per moments es veia obligat a multiplicar-se per a desbaratar l’allau blanc-i-blava.

Però l’excés de ganes va derivar en presses i massa imprecisions que van dificultar posar en major dificultat a un Atzeneta que es defensava amb molt d’ordre. En el 66 ho intenta Pablo Carbonell, Kedra aconsegueix ficar la mà i en última instància Enrique acaba rebutjant la pilota. Amb els blanc-i-blaus no tenint continuïtat en el seu joc, els valencians han aprofitat una pèrdua per a eixir a la contra i disposar d’una clara ocasió per a haver sentenciat la final en el minut 78, desbaratada per José Juan, que ha esmenat el seu error en el gol de l’Atzeneta, realitzant una gran parada i desviant a córner un tret de Christian que estava sol en la frontal.

Tret de l’Atzeneta al travesser
El Deportivo  ha reaccionat després de connectar Óscar Díaz i Pau Franch finalitzant la jugada en córner. En l’acció següent, nou esglai en l’àrea blanc-i-blava, Christian s’ha trobat amb una altra pilota dins de l’àrea, ha alçat la vista i el seu tret ha acabat estavellant-se en el travesser després que José Juan tocara el just per a desviar la trajectòria de la pilota. Amb l’Alcoià bolcat, s’han acabat per esgotar els sis minuts de descompte i un tret d’Óscar Díaz com a millor ocasió.

Al final, enorme decepció i l’Atzeneta de David Albelda serà l’equip del grup IV que finalment ascendeix a Segona B. El Deportivo haurà d’esperar a la repesca, prevista per a la setmana que ve, per a la qual la Federació s’ha guardat dues places per als campions que han sigut eliminats en el play-off exprés.

Fitxa tècnica:

Alineacions

Alcoyano:

José Juan, Devesa, Raúl González, Navarro, Pablo Carbonell, Fran Machado (46’ Pau Franch), Jony Ñíguez (80’ Peiró), Diakité, Acevedo (53’ Ruba), Juli (80’ Jorge Moltó) i Óscar Díaz

Atzeneta:

Kedra, Paco Sáez, Enrique, Marc, Ferreres, Javi Salero (66’ Christian), Nemesio, Moscardó (85’ Gomis), Ayo, Lolo Ivars (66’ Javi García) i Álex Chico (89’ Iván Albert)

Àrbitre

Ortega Herrera. Va amonestar als locals Jony Ñíguez i Diakité i als visitants Moscardó i  Javi Garcia.