Declaren extingit l’incendi de la Vall d’Ebo, dues setmanes després del seu inici

Així s'ha informat des del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant

Declaren extingit l'incendi de la Vall d'Ebo, dues setmanes després del seu inici
Imatge del Lloc de Comandament durant l’incendi de la Vall d’Ebo. | CONSORCI PROVINCIAL D’ALACANT

Passades dues setmanes des que s’originara, l’incendi de la Vall d’Ebo, considerat la pitjor catàstrofe de l’última dècada en aquesta zona, es va donar per extingit a les 20’30 hores del dissabte, segons es va informar des del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant.

Fa al voltant d’una setmana que aquest succés es va donar per controlat, si bé, es va assenyalar que la declaració d’extinció tardaria a arribar.

Els càlculs finals no han variat als estimats prèviament: 100 km de perímetre i 12150 HA calcinades.

Des del Consorci Provincial es destaca que “mitjans aeris i terrestres i cossos de bombers de diferents administracions i militars van honrar la seua professió, i entre tots vam poder véncer definitivament al foc”. Així mateix, han agraït la labor de tots els efectius que es van sumar en la lluita per un mateix objectiu: véncer a les flames. 

I és que, en aquest incendi han intervingut efectius dels Consorcis de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, així com bombers forestals, companys de Múrcia i de l’Ajuntament d’Alacant, i voluntaris d’altres parts d’Espanya i a la UME, “i a tanta i tanta gent que ens ajude des dels seus respectius llocs de treball”, apunten.

AJUDES DESPRÉS DELS INCENDIS
La Generalitat Valenciana crearà dues oficines per a agilitar la gestió de les ajudes pels grans incendis forestals d’aquest estiu. Les seus se situaran a la Vall d’Ebo i Begís, oferiran suport tècnic i administratiu i assumiran les pericials per a la valoració de danys municipals i privats. Així mateix, la Generalitat assumirà les pericials per a la valoració dels danys, tant municipals com privats.

“Un tràmit imprescindible per a l’obtenció de les indemnitzacions”, segons la consellera Gabriela Bravo. Aquestes valoracions s’efectuaran a través d’un encàrrec a realitzar a Tragsa i amb tècnics de l’Institut Valencià de l’Edificació. Aquests últims se centraran en els danys en els habitatges, magatzems o casetes de ferramentes. En aqueixos punts es gestionarà tot l’expedient administratiu i no serà necessari que els afectats es traslladen físicament fins allí. El Consell habilitarà un telèfon únic i un correu electrònic per a fer més accessible la tramitació.

A més no se centrarà només en les indemnitzacions que llançarà la Generalitat aquesta setmana, també gestionarà les que pose en marxa el Govern central amb la declaració de zona «catastròfica» o afectada greument per una emergència de protecció civil.

Així mateix, el govern autonòmic té previst aprovar aquest dimarts, en el Consell extraordinari que convocarà Ximo Puig, un decret d’ajudes per a donar resposta a les necessitats de les 26 localitats que s’han vist afectades per tots dos incendis. Aquest decret forma part d’un pla integral que està coordinant Presidència de la Generalitat i en el qual participen diverses conselleries.

Send this to a friend