Dediquen una estació de metro a Manuel Broseta a València

El banyerut va ser assassinat per ETA en 1992

Estació de metro Manuel Broseta
Broseta va impartir classes en la facultat de Dret fins que va morir.

Des de l’11 de març l’estació de metro de València que era coneguda amb el nom de ‘Facultats’ ha passat a dir-se ‘Facultats – Manuel Broseta’ en record de l’insigne professor de Dret que va nàixer a Banyeres de Mariola, i que va morir assassinat per la banda terrorista ETA el 15 de gener de 1992, quan tenia 59 anys.

Aquesta estació recull les línies 3 i 9 de Metrovalencia i està situada en l’avinguda Blasco Ibáñez, al costat de l’Hospital Clínic, sent la més pròxima a l’antiga Facultat de Dret de València, on Manuel Broseta va impartir classes des de 1964 fins al dia de la seua mort, a pocs metres de l’estació. Així mateix s’ha col·locat un panell divulgatiu sobre la trajectòria de Broseta en un de les andanes.

En l’acte de modificació del nom de l’estació van ser presents el president de la Generalitat, Ximo Puig; Pablo Broseta, fill del catedràtic; la consellera de Justícia, Gabriela Bravo; i el conseller de Política Territorial, Arcadi España. L’11 de març va coincidir amb el Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme.

Send this to a friend