Delit de dansa i art amb ‘La mort i la donzella’

La conselleria de Cultura va programar aquest espectacle a Alcoi amb motiu de la Capitalitat Cultural

Delit de dansa i art amb 'La mort i la donzella'
L’espectacle es va pujar a les taules del Calderón dissabte passat. | ALDEMAR

Amb motiu de la Capitalitat Cultural que ostenta Alcoi, la conselleria de Cultura va programar dissabte passat l’espectacle ‘La mort i la donzella’ en el Teatre Calderón.

Es tracta d’una producció pròpia de Cultura, a més d’una obra molt aclamada i reconeguda que compta amb tres premis Max: millor espectacle de dansa, millor direcció coreogràfica i millor il·luminació. A més, està nominada en sis categories dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes que organitza Cultura de la Generalitat: millor direcció coreogràfica, millor il·luminació, millor ballarí, millor ballarina, millor escenografia, i millor música.

Sens dubte, un delit de dansa i d’art en general el que es va veure en les taules del teatre alcoià, oferint als espectadors una revisió contemporània d’aquesta composició romàntica que tracta qüestions existencials essencials com estar viu o no. Asun Noales es planteja el pas prematur d’un estat a un altre partint del cos orgànic en què la vida persisteix als seus batecs, però passa a ser un fràgil sospir.

La música és una peça molt important dins d’aquest espectacle, ja que s’ha partit de la partitura del ‘Quartet de corda núm. 14 en re menor’ de Franz Schubert, per a crear un treball arriscat amb una visió clarament contemporània.

L’elenc va estar format per set intèrprets: Alexander Espinoza, Rosanna Freda, Maurici Pérez, Juliette Jean, Salvador Rocher, Carmela García, nominada a millor ballarina en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes, i Eduardo Zúñiga, nominat a millor ballarí en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes.

Send this to a friend