Demanaran fraccionar en diversos anys els 3 milions deguts a FCC

Silvestre compareix a petició de l'oposició i accepta estudiar que l'empresa pública puga gestionar la neteja viària

Demanaran fraccionar en diversos anys els 3 milions deguts a FCC
Silvestre al costat de la regidora d’Hisenda, ahir durant el Ple.

L’actual regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, va comparéixer en el Ple ordinari celebrat ahir, tal com havia sol·licitat l’oposició el mes passat, i el va fer per a donar explicacions sobre la sentència que obliga l’Ajuntament a pagar més de dos milions d’euros més interessos –en total uns tres milions– a Foment de Construccions i Contractes (FCC) per no haver revisat els preus del servei de recollida de residus entre els anys 2012 i 2018, data en què “jo ni tan sols estava en política”. Així ho va fer constar Silvestre a l’inici de la seua intervenció, una compareixença en la qual es va limitar a relatar els mateix fets que la seua companya en el govern, la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, que ja va oferir explicacions en el passat Ple.

Amb tot, Silvestre va reiterar que compareixia perquè “no tenim res a amagar, com s’ha dit” i va remarcar en tot moment que el seu departament va actuar sobre la base de “criteris tècnics i jurídics”, com també que el procés judicial ha pretés “sempre” anar “en defensa dels interessos de la ciutadania” i “no doblegar-nos” davant les peticions de l’empresa de revisar els preus sense objecció.

A continuació, l’edil va respondre una per una a les preguntes dels portaveus de l’oposició, que van reconéixer i es van congratular d’aquest “exercici de transparència”. En total, una trentena de preguntes de les quals “només cinc o sis van ser presentades ahir a les 13 hores”, va ressaltar Silvestre, que va retraure a l’oposició aquesta circumstància “després d’un mes” des que acordaren la compareixença.

Moltes de les preguntes van girar entorn de l’obtenció de fons per a l’abonament del deute a FCC, així com la seua afecció al pressupost municipal, però sobretot van posar en qüestió la gestió del govern municipal entorn del litigi judicial i els interessos de demora ocasionats per aquest motiu, que ascendeixen a uns 900.000 euros. Sobre aquest tema, Silvestre va anunciar que està previst sol·licitar el fraccionament del deute, que “es pagarà per anualitats” a raó d’uns 600.000 euros per any, si bé va matisar que es tracta d’una qüestió encara per concretar. D’igual forma, va indicar que aquest sobrecost afectarà els comptes generals, apuntant en aquest sentit que “el pressupost s’adaptarà a aquesta circumstància”.

D’altra banda, i atés que l’actual contracte del fem finalitza la seua vigència l’any que ve, des de Podem s’ha plantejat estudiar la reversió del servei a través de la recentment creada empresa pública. Silvestre apunta sobre aquest tema que es valorarà aquesta possibilitat arribat el moment, però considera que podria ser viable únicament per a la neteja viària, no vaig agafar en el cas de la recollida de residus.

Quasi dues hores va durar el debat entorn de la compareixença de Silvestre en un Ple sense cap moció que, més enllà de dos temes d’un cert calat, va estar centrat en qüestions relacionades amb el manteniment de la ciutat.

Send this to a friend