Demanen recuperar el trajecte L’Orxa-Vilallonga per a fins turístics

És una proposta dels pressupostos participatius de la Generalitat

Demanen recuperar el trajecte
Part del traçat per on discorria l’antiga via del tren.

Un dels trajectes ferroviaris més vistosos de tot el territori valencià, el de L’Orxa a Vilallonga, podria recuperar-se amb finalitats turístics. Almenys aqueixa és la pretensió de l’Associació del tren Alcoi-Gandia, plantejada al govern valencià a través dels pressupostos participatius de la Generalitat.

Per a la seua proposta contemplen un tren de 10 polzades, amb un cost “molt econòmic de muntatge i reproducció”. Consideren que seria un bon reclam turístic per als pobles afectats i confrontants omplint d’una atracció com s’està fent en altres territoris i on “queda demostrat que pot ser sostenible amb l’entorn a més de ser una activitat lúdica i cultural per tot el patrimoni que ha amagat”. Afigen que la iniciativa pot encaixar dins del projecte que s’està estudiant per a construir la via verda del Serpis al 2023.

La proposta es troba actualment en fase d’avaluació, la qual finalitzarà el 12 de setembre. Amb la condició de seguir en el procés necessita collir 150 avals i de moment disposa de 85. Els avals es poden presentar a través de la web www.gvaparticipa.gva.es.

El tren Alcoi-Gandia, més conegut com el tren dels anglesos, va deixar de funcionar en 1969 deixant un llegat de patrimoni allí per on va passar. Actualment aquest trajecte es coneix com la via verda del Serpis, un trajecte on el traçat recorre de la mà del riu Serpis un paisatge esguitat de fàbriques de llum, forns, ponts, aljubs i ermites, a més de la seua salvatge naturalesa.

Send this to a friend