Denise Llorens, guanyadora del concurs de cartells del 8M

Amb el lema “Fer visible l'invisible”, l'estudiant ha representat a les dones empoderades que han lluitat al llarg de la història pels drets de les dones

Denise Llorens, guanyadora del concurs de cartells del 8M
Denise Llorens al costat del seu cartell del 8M | Ania Munera

“Sempre he tingut el tema del feminisme molt present, em sembla un tema imprescindible a tractar en la nostra societat”, argumenta Denise Llorens, guanyadora del concurs de cartells per al 8M.

La jove alcoiana, que estudia actualment el tercer any del grau d’‘Il·lustració Aplicada al Producte’ en l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, es va sentir entusiasmada quan van explicar en classe la idea de realitzar un cartell per al Dia Mundial de la Dona. “Ens van fer una visita des del departament d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alcoi. Van explicar i van plantejar la idea del treball i ens van recalcar que volien veure en el cartell el concepte de “dona empoderada”, explica la il·lustradora.

Amb aqueixa idea, Llorens va crear el seu cartell que porta per lema “Fer visible l’invisible”. La jove assegura que ho va descobrir en les xarxes socials del departament d’Igualtat i va voler donar-li un doble significat: “a part de fer referència a visibilitzar conductes de desigualtat, violències de gènere, misogínia… volia fer visible a aqueixes dones empoderades que han format part de la nostra evolució en la història”.

Aquesta idea la va materialitzar amb un toc vintage incloent fotografies antigues en blanc i negre. També amb el titular format a partir de tipografies diferents creant aqueix efecte collage a color, que el fa destacar. A més, el centre d’atenció és el paper esquinçat, el qual va descobrint un fotomuntatge amb grans dones referents al llarg de la història com: Marie Curie, Hedy Lamarr, Malala Yousafzai, Valentina Tereshkova, Coco Chanel, Virginia Woolf, Clara Campoamor…

L’estudiant explica que va començar a investigar sobre les dones que han influenciat en la nostra història. “Si et dic que penses en una persona important en la nostra història (científic, astronauta, escriptor, artista, inventor, emprenedor…), segurament la majoria que t’hauran vingut al capdavant siguen noms d’homes. Això em va fer plantejar-me el donar a conéixer, el fet de traure a la llum les cares d’aqueixes dones que en la història no han tingut el reconeixement que es mereixien”, demostra l’estudiant.

Després de la investigació, Denise Llorens va triar a dones que per molt diferents que semblen entre elles, totes tenen alguna cosa en comú. La creadora del cartell assegura que “a pesar que han fet alguna aportació a la nostra història, totes elles, pel simple fet de ser dones, no se’ls va donar el reconeixement que es mereixien. Cadascuna d’elles m’ha sorprés amb la seua història, només has d’investigar una mica en la xarxa per a trobar coses meravelloses sobre elles”.

Amb tres setmanes de treball darrere d’aquest projecte, Denise Llorens se sent orgullosa, però alhora sorpresa, per ser la triada per a representar i visualitzar la lluita al llarg de la història. “Vaig haver de llegir el missatge diverses vegades abans de contestar perquè no me’l creia. Em va fer moltíssima il·lusió, em vaig emocionar i a la primera persona que li ho vaig explicar va ser a la meua mare” assegura i afig: “li ho dedique a ella perquè és el meu referent, la que sempre em dona suport, la dona de la meua vida “, conclou.

Send this to a friend