Denúncia per agressió verbal a una zeladora i colpejar una porta

Els fets van ocórrer en el centre de salut La Bassa el mes de maig passat

Denúncia per agressió verbal a una zeladora i colpejar una porta
Instal·lacions de La Bassa, on van ocórrer els fets. | MAURO CENTENO

Des del departament de Salut d’Alcoi s’ha interposat una denúncia a un usuari del centre La Bassa per uns fets que van ocórrer el mes de maig passat després que el denunciat reclamara atenció immediata per a una baixa laboral, alguna cosa que no va ser possible i se li va donar cita per a l’endemà.

Res més lluny d’acceptar la situació, segons indica el director mèdic d’Atenció Primària de l’àrea de Salut, Carlos Vilaplana, “va agredir verbalment a una zeladora” i també “va trencar una porta” del propi centre després de colpejar-la –ja ha sigut arreglada–.

Vilaplana remarca a més que es tractava d’un assumpte “demorable”, és a dir, que no era una urgència perquè “el comunicat de baixa té vigència des del primer dia”, però que “hi ha gent que no entén aqueixes coses”.

El director mèdic lamenta el succeït i assenyala que “de seguida es va dir a la policia” i també es va contactar amb l’advocat del departament de Salut, ja que “són coses que no es poden consentir”, afirma.

Afig que “és la primera denúncia que hem posat des que jo soc director d’Atenció Primària”, és a dir, des de finals de l’any 2019.

En aquesta línia, comenta que “és un tema recurrent, no sols en La Bassa” però que “no hi ha tantes agressions ni reclamacions. Existeixen, sobretot verbals, però la majoria se solucionen”.

Carlos Vilaplana afig que “els administratius són els primers a atendre’ls i tracten de donar-li solució al problema, però els recursos són limitats i la demanda, infinita”.

Argumenta que “en ciutats més grans hi ha més fets així”, com és el cas d’Alcoi, enfront d’altres municipis de menor envergadura, ja que la nostra ciutat és l’epicentre del departament de Salut.

Després d’aquest fet s’ha tornat a fer al·lusió al fet que hi haja guàrdies de seguretat en els centres de salut per a fer front a aquesta mena d’incòmodes situacions o que hi haja un reforç per als treballadors dels centres. “Tenim demanada una ampliació”, apunta Vilaplana, encara que ja avança que aquest tipus de personal únicament es contempla en els centres sanitaris més grans, com és el cas de La Fàbrica, que a més d’atenció primària, també té diferents especialitats i la unitat del càncer de mama, per la qual cosa atén un elevat nombre d’usuaris.

“Posem seguretat puntual en dates concretes o aglomeracions, com pot ser la Fira de Tots Sants a Cocentaina, la Fira de Sant Isidre a Castalla o en Nit de cap d’any en diferents municipis”, detalla el director d’Atenció Primària, o també “els caps de setmana a la Fàbrica”.

Assenyala que “tant de bo poguérem posar guàrdies en tots els punts d’atenció, però no podem”.

Send this to a friend