Denuncien el “desballestament” del servei de Correus

El dijous va haver-hi una mobilització dels treballadors de l'oficina d'Alcoi

Denuncien el "desballestament" del servei de Correus
La concentració va tindre lloc a la porta de Correus.

Els treballadors de Correus, i els sindicats CCOO i UGT han denunciat aquest dijous el “desballestament” del servei a través d’una mobilització que va tindre lloc en la plaça Emilio Sala, just a la porta de l’oficina de Correus d’Alcoi.

Al voltant de 40 empleats es van sumar a aquesta concentració reivindicant “un model de Servei Postal Públic sostenible, eficaç, modern i eficient” i seguint amb les mobilitzacions que s’estan donant en tota Espanya. S’espera que aquesta fase de concentracions dure “fins a finals del mes de juny, incloent concentracions provincials i autonòmiques, i sense descartar aturs parcials i convocatòries de vagues generals”.

Des de CCOO i UGT afirmen que en el cas d’Alcoi l’empresa responsable ha “suprimit 12 lloc de treball en els últims anys i ha decidit suprimir altres 4 llocs durant el 2021”. Afigen també que s’està produint “una retallada en la contractació que està deixant sense cobrir l’ocupació estructural així com els permisos i qualsevol tipus d’absència dels treballadors i treballadores”. Pel que vaticinen la baixada de la qualitat del servei.

DONAR A CONÉIXER LA SITUACIÓ
Tot això ha motivat a la concentració del dijous, també amb el propòsit de “donar a conéixer a les diferents institucions, Ajuntaments, governs regionals, etc, així com a l’opinió pública, quina és la situació de Correus”.

D’altra banda, els citats sindicats consideren “imprescindible que el Govern resitue a l’operador públic postal, Correus, en la centralitat del projecte de modernització, recuperació i transformació del país”.

CCOO i UGT adverteixen d’aquest canvi de rumb, i que en el cas de les comarques de L’Alcoià i El Comtat “la transformació és un fet incontestable que està comportant retallada d’ocupació, tancament de centres com les unitats de repartiment de Castalla i Cocentaina i eliminació de diversos serveis rurals”.

Send this to a friend