Des de hui, la limitació de mobilitat nocturna comença a les 23 hores

Excepte els dies 24 i 31 de desembre, que donarà inici a les 00 hores

Des de hui, la limitació de mobilitat a la nit començarà a les 23 hores, excepte els dies 24 i 31 de desembre. | ARXIU

Hui han entrat en vigor les noves mesures implantades des de la Generalitat per a les festes nadalenques per les quals es restringeixen les reunions i trobades familiars a 6 persones, es manté el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana per a entrades i eixides, i també s’ha modificat l’horari de la limitació de mobilitat nocturna. Tot això, amb l’objectiu de frenar els contagis de Covid-19 que no paren d’augmentar a nivell global, i també en el nostre territori.

Així, de la limitació de 10 persones que s’havia estipulat inicialment en les reunions dels dies 24, 25, 26 i 31 de desembre de desembre i l’1 de gener de 2021, s’ha passat a 6 persones, tal com succeeix ara, tant en “espais públics com privats, sense excepcions”. A més, s’indica que “aquestes 6 persones podran pertànyer com a màxim a 2 grups de convivència”.

D’altra banda, amb aquestes noves mesures, s’incrementa la restricció a la mobilitat nocturna perquè des de hui, la circulació estarà limitada entre les 23 i les 6 hores, excepte en les nits del 24 i del 31 de desembre, és a dir, Nit de Nadal i Nit de cap d’any, quan aquesta restricció començarà a les 00 hores. Així mateix, el dissabte es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) alguns canvis en els horaris de l’hostaleria per a complir amb aquesta mesura. D’aquesta forma, el tancament dels establiments hostalers es produirà a les 23 hores, excepte els dies 24 i 31 de desembre, que serà a les 00 hores.

Finalment, les anteriors mesures estipulades algunes excepcions en el tancament perimetral els dies 23, 24, 25 i 31 de desembre i l’1 de gener de 2021 per a autoritzar “aquells desplaçaments adequadament justificats, així com els desplaçaments a territoris que siguen lloc de residència habitual de familiars o persones reunides dels qui es desplacen”, queden anul·lades i ara el tancament “es manté inalterat, també durant tot el període nadalenc, i la restricció d’entrar i eixir del territori de la Comunitat Valenciana continuarà vigent fins al 15 de gener”. Les úniques excepcions que contempla aquesta afirmació són: la volta a la residència habitual, cuidat de familiar dependent, exàmens oficials, desplaçament al lloc de treball, assistència a centres sanitaris o casos de força major. Es detalla que “no seran excepció les visites a familiars o persones reunides”.

Send this to a friend