Desarticulades dues organitzacions especialitzades en la venda de droga

L'eix principal de la trama estava assentat a Alcoi

Desarticulades dues organitzacions especialitzades en la venda de droga
Efectes intervinguts en l’operació realitzada.

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil, en una operació conjunta, han desarticulat dues organitzacions criminals especialitzades en la venda de drogues –desmuntant així 11 punts de venda a la menuda– després de la detenció de 32 persones, que operaven en diverses localitats de les províncies d’Alacant i València, estant l’eix principal de la trama assentat a Alcoi.

Les investigacions es van iniciar a principis del mes de maig de 2021, després d’unes primeres sospites que van recaure sobre diversos ciutadans residents en les localitats d’Alcoi, Cocentaina i Muro, “dels quals es va deduir que pogueren estar integrats en una organització criminal dedicada al tràfic de drogues i al blanqueig de capitals”, segons s’indica des de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Es va comprovar que, efectivament, es tractava d’una organització criminal situada a la província d’Alacant, directament vinculada a un altre grup assentat en la localitat d’Atzeneta d’Albaida (València). Aquests últims es proveïen sistemàticament de substàncies estupefaents procedents de la localitat d’Alcoi (Alacant). El grup assentat a Alcoi, realitzava setmanalment enviaments de cocaïna fins a la localitat d’Atzeneta d´Albaida, estant totes dues organitzacions directament vinculades amb l’objectiu de proveir de droga a consumidors del nord d’Alacant i del sud de València.

ESTRUCTURA PIRAMIDAL DE LES ORGANITZACIONS
S’assenyala que, l’eix principal de la trama comptava amb una estructura piramidal definida, que estava dirigida per un home, qui a més, “era l’encarregat d’aconseguir cocaïna pura en grans quantitats,  que posteriorment adulterava, emmagatzemava i ocultava en diversos pisos de seguretat que posseïa el grup”.

Tant la Policia com la Guàrdia Civil apunten que el segon escaló d’aquesta trama estava compost per quatre homes, amb una tasca concreta assignada a cadascun, com el control dels pisos de seguretat, en els quals també “es procedia al tall i envasament” de les substàncies; també de proporcionar seguretat a la resta de la trama i cobrar els deutes dels consumidors “utilitzant per a això, si era necessari, la violència física”; el blanqueig de capitals dels guanys obtinguts; o transportar la droga en grans quantitats fins un dels citats pisos de seguretat.

Respecte a la resta de l’entramat criminal, aquests “escalons es dedicaven a la venda de les substàncies estupefaents obtingudes del primer i segon escaló,  comercialitzant-les a la menuda en els seus propis domicilis, o fins i tot, a petició dels seus clients, pactant cites en altres llocs”. Es detalla que actuaven principalment a Alcoi, Cocentaina i Muro, encara que també en la resta de poblacions de la comarca.

I finalment, l’últim escaló “era l’el encarregat de mediar les transaccions de substàncies estupefaents entre el líder de l’organització i diversos traficants a la menuda de les localitats pròximes”. En aquest citat escaló, es trobava un home resident a Atzeneta, que pertanyia a una altra banda criminal, també dedicada al tràfic de drogues i el blanqueig de capitals, “proveint a diferents distribuïdors a la menuda de diferents localitats de la província de València, com Vall d’Albaida, Belgida, Alfarrasi i Montaverner”.

19 REGISTRES, 32 PERSONES DETINGUDES I CONFISCACIÓ DE MATERIAL
En aquesta operació han participat components de tots dos cossos policials, i ja en la fase final de les investigacions es van realitzar 19 registres domiciliaris en les localitats d’Alcoi, Muro d’Alcoi i Cocentaina, a la província d’Alacant, i Atzeneta d’Albaida, a la província de València.

L’actuació conjunta s’ha saldat amb la detenció de 32 persones: 23 homes i 9 dones, de nacionalitat espanyola i amb edats compreses entre els 19 i els 56 anys d’edat; procedint a la intervenció d’un total de 4,500 quilograms de marihuana llesta per al seu envasament i venda, 950 grams de cocaïna de gran puresa, 140 grams d’haixix, diverses dosis d’èxtasis en format pastilla, 475 unitats de fàrmac per a la disfunció erèctil, així com gran quantitat de material per a cort adulteració i distribució de substàncies estupefaents.

A més, s’han confiscat dues escopetes de caça, dues carabines d’aire comprimit, una pistola detonadora, i dues armes curtes, totes elles simulades, així com nombroses armes blanques i una defensa elèctrica. També s’han intervingut nombrosos telèfons mòbils i efectes electrònics, així com la quantitat de 105.000 euros en efectiu, en bitllets de divers valor.

Send this to a friend