Desarticulat un grup criminal que operava a Alcoi cometent estafes

La Policia Nacional ha detingut a 11 persones com a presumptes autores dels delictes

Desarticulat un grup criminal que operava a Alcoi cometent estafes
Comissaria de la Policia Nacional del carrer Perú.

Arran d’una denúncia d’una empresa amb seu a Alcoi, la Policia Nacional ha detingut a 11 persones com a presumptes responsables de cometre dos tipus d’estafes mitjançant xecs-pagarés falsificats.

Com s’ha assenyalat, la primera fase de les investigacions va sorgir després de la denúncia de la citada empresa i en ella, “es va procedir a la detenció d’onze persones, els qui formarien part d’un grup criminal presumptament dedicat a cometre estafes a través de la modificació de xecs-pagarés, alterant, tant les dades relatives al beneficiari, com la quantitat a cobrar. Aquesta empresa informava que, després d’emetre dos pagarés per imports de 1.045,46 euros i 876,90 euros respectivament, en benefici d’un proveïdor, amb domicili fiscal a Sant Andreu de la Barca (Barcelona), mai van arribar al seu destinatari”, segons es detalla des de la Policia Nacional.

Així, s’ha desarticulat aquest grup criminal, els caps del qual residien principalment a Barcelona i altres ciutats de la seua àrea metropolitana, on també operava aquesta trama.

ALT GRAU D’ESPECIALITZACIÓ
Dins de la trama, els rols estaven ben definits i cadascun dels components tenia assignada una tasca concreta, amb l’objectiu que els pagarés falsificats tingueren la qualitat suficient com perquè aquests passaren desapercebuts pels empleats bancaris.

Finalment, els investigadors adscrits al Grup 31 de la BPPJ-UDEF de Barcelona (Secció de Delinqüència Econòmica, Fiscal i Blanqueig de Capitals) al costat de la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria Local d’Alcoi i la Brigada de Policia Científica d’Alacant després de la detenció d’onze detinguts van aconseguir acreditar la falsedat dels pagarés entregats a les entitats bancàries mitjançant els informes pericials elaborats per la Brigada de Policia Científica d’Alacant.

Els detinguts, van ser posats a disposició judicial de les localitats on van ser arrestats, imputats per la presumpta comissió dels delictes d’estafa, falsedat documental, robatori amb força i pertinença a grup criminal.

Send this to a friend