Descens generalitzat de l’atur en flexibilitzar-se les restriccions

El sector serveis s'ha vist beneficiat per aquest motiu i ha tornat a generar ocupació

La reobertura de l’hostaleria després de dos mesos ha propiciat una lleu recuperació.

Després de dos mesos infaustos per les restriccions derivades de la pandèmia, que es van haver d’extremar davant la notable pujada dels contagis després de les festes de Nadal, sembla que la desocupació ha començat a notar al març l’alçament d’algunes d’aquestes mesures, com la que afectava el tancament de l’hostaleria. Per aquest motiu, el descens de l’atur ha sigut generalitzat aquest mes, però ha beneficiat sobretot al sector serveis, especialment restauració i comerç.

Segons dades del Servei Valencià d’Ocupació i Formació de la Generalitat Valenciana, Labora (abans SERVEF), a Alcoi l’atur va baixar al març prop d’un 2%, en total, 114 persones menys, de les quals un 73% són homes. En l’actualitat l’atur femení aconsegueix a la ciutat a un 59,5% de les persones desocupades: 3.356 dones enfront de 2.277 homes.

I com déiem, el sector que al març crec més ocupació és el sector serveis, on l’atur va descendir en 72 persones, és a dir, un 63% del total. Amb aquest nou descens, l’atur que acumula aquest sector queda en un 65’4%, sent el més afectat, seguit de la indústria, que representa un 19’3% del total d’aturats.

Les xifres són també positives en el conjunt de les comarques de l’Alcoià i el Comtat, on ha decrescut en 279 persones, la qual cosa situa la xifra total d’aturats en 11.952. Per al sindicat UGT, aquestes xifres són degut tant a les menors restriccions que hi ha hagut al març respecte a febrer, així com a l’inici de la Setmana Santa i les contractacions derivades de la campanya, ja que malgrat les limitacions associades a la Covid i la pràctica absència de turisme, març és un mes tradicionalment favorable per a l’ocupació.

A més, quan es compleix un any del començament de la pandèmia, des de l’organització sindical incideixen en la necessitat d’evitar una quarta ona de contagis que “induïsca a noves paralitzacions de l’activitat i sotmeta a més tensió a l’economia”.

Send this to a friend