Descobreixen a Alcoi una xarxa de prostitució que captava a menors i detenen als caps de la banda

Entre les víctimes es troben joves especialment vulnerables que havien patit abusos sexuals amb anterioritat

La investigació ha sigut duta a terme pel grup de Policia Judicial de la Comissaria Local d’Alcoi.

Agents de la Policia Nacional d’Alcoi han detingut a tres persones per delictes de proxenetisme, corrupció de menors i falsedat documental. La trama criminal es va destapar quan una menor va denunciar els fets.

Tot va començar quan la víctima, en edat adolescent, va manifestar a una amistat que volia guanyar diners per a independitzar-se econòmicament dels seus pares. Aquesta persona li va dir que podria treballar a la botiga de roba d’uns amics i li va posar en contacte amb el seu cap concertant una cita. L’endemà, una parella va recollir amb cotxe a la menor i la van portar fins a uns apartaments, allí es trobava la persona que la va posar en contacte i la parella d’aquesta, tots dos vestien únicament roba interior.

Després d’entrevistar-se amb ella, el van informar que no hi havia cap botiga de roba, que allí s’exercia la prostitució i si accedia, guanyaria molts diners. La menor, que havia sigut enganyada, es va negar en tot moment a això, malgrat la insistència dels allí presents. Finalment, li van oferir grans quantitats de diners si captava a amigues seues per a prostituir-se i vendre targetes de visita amb imatges de dones nues en postures explícitament sexuals necessàries per a poder accedir als serveis de prostitució, al que sí que va accedir.

Gràcies a la denúncia d’aquesta menor es va poder destapar una xarxa clandestina de prostitució

La menor havia sigut captada per una xarxa clandestina que es dedicava a captar a persones majors i menors d’edat per a prostituir-se, en alguns casos es tractava de menors que havien patit abusos sexuals amb anterioritat, tenint l’organització total coneixement de la minoria d’edat i de l’estat de vulnerabilitat de les seues víctimes.

El grup criminal portava un seguiment dels serveis i s’encarregava de distribuir els diners a les víctimes, tenint així un control total sobre la clientela i dels diners obtinguts d’aquesta pràctica, quedant-se amb el 40% dels beneficis i oferint un 10% a la persona captadora. El restant era per a les víctimes.

Un dels capitostos utilitzava des del seu telèfon mòbil un grup de missatgeria instantània i entre els contactes agregats havien menors d’edat que tractava de convéncer-los per a exercir la prostitució.

Les víctimes eren obligades a publicar fotografies de caràcter sexual en una pàgina web per a captar clients

Per a portar a la pràctica les activitats sexuals, els membres de l’organització llogaven habitacions d’apartaments, per a això utilitzaven noms falsos per a ocultar les seues vertaderes identitats i dificultar la labor policial.

Fonts judicials remarquen que si bé la prostitució no és il·legal a Espanya, exercir-la i que tercers es beneficien d’això sí que ho és, produint-se en aqueix cas un delicte de proxenetisme, i incorrent a més en altres delictes quan la víctima és menor. Per tot això, i atés que en tot moment els detinguts tenien coneixement que algunes de les víctimes eren menors d’edat, es va procedir a la seua detenció per delictes de proxenetisme, corrupció de menors i falsedat documental.

Els detinguts, de nacionalitat romanesa i espanyola, d’entre 20 i 27 anys d’edat, un d’ells amb antecedents per delictes violents, van ser posats a la disposició del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia d’Alcoi que va decretar presó preventiva per a tots ells.

La investigació ha sigut duta a terme pel grup de Policia Judicial de la Comissaria Local d’Alcoi.

Send this to a friend