Descobreixen amb un dron unes pintures rupestres de fa 7.000 anys

Es troben a Penàguila en una zona de difícil accés

Descobreixen amb un dron unes pintures

El terme municipal de Penàguila torna a ser protagonista, en aquesta ocasió pel descobriment, mitjançant un dron, d’un jaciment arqueològic amb pintures rupestres del Neolític de fa uns 7.000 anys.

Es tracta d’un projecte pioner, realitzat en les zones de complicat accés del Barranquet del Castellet, Barranquet del Salt i port de Penàguila, en el qual han participat tres arqueòlegs vinculats amb la Universitat d’Alacant: Molina Hernández, Ximo Martorell Briz i Virginia Barciela González.

Entre les coves descobertes sobreïxen la del Salt per la quantitat de figures pintades, sobretot antropomorfes, femenines i arquers, a més de cérvols i cabres (algunes ferides per fletxes). De la mateixa manera hi ha representacions d’estil esquemàtic més difícils d’interpretar, però que serviran per a comprendre alguna cosa més com ha sigut l’evolució de l’art rupestres en l’àrea.

En paraules dels arqueòlegs és un dels jaciments més rellevants d’art rupestres neolític a la Comunitat Valenciana en les últimes dècades. “Pot ser l’inici de molts altres descobriments que han passat inadvertits per a estar situats en zones de difícil accés”, exposen.

Send this to a friend