Desenvolupen un programa per a facilitar les reinversions d’empreses a Alcoi amb capital estranger

L'Ivace i l'Ajuntament d'Alcoi són els encarregats de coordinar-lo

A través de las reuniones con las empresas se pretende conocer las necesidades de las empresas. | ARCHIVO

La directora general de l’Ivace, Júlia Company, s’ha reunit amb l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, per a intercanviar impressions sobre el programa desenvolupat per a facilitar les reinversions d’empreses amb capital estranger en la localitat. Tal programa és Aftercare, i persegueix la identificació de projectes de reinversió d’empreses ja implantades en la Comunitat Valenciana.

Julia Company ha explicat que personal tècnic de l’Ivace i de l’ajuntament d’Alcoi han mantingut reunions amb empreses amb capital estranger implantades a Alcoi per a conéixer les seues necessitats i garantir que les empreses inversores no es limiten a quedar-se “sinó que continuen desenvolupant-se en la localitat”. A més, aquestes trobades serveixen també per a estudiar possibles actuacions a implementar per a donar el suport públic i institucional que precisen en els seus processos de reinversió o inversió.

L’objectiu del programa i de les reunions dutes a terme és facilitar a les empreses implantades en el nostre territori l’accés a recursos perquè puguen millorar la seua oferta de valor i incrementar la seua capacitat productiva i així continuar generant riquesa i ocupació en la Comunitat Valenciana.

“Amb l’equip de govern de l’ajuntament d’Alcoi hem desenvolupat unes reunions tècniques per a sondejar conjuntament l’evolució i projectes de futur d’una mostra d’empreses l’accionariat de les quals és majoritàriament estranger i realitzen la seua activitat en aquest municipi”, ha explicat Company, qui afig que “les mancances o possibles soluciones fruit d’aquestes reunions ens permeten fer-les extensives a la resta del territori i millorar així el nostre teixit empresarial en les diferents àrees en les quals l’Ivace té competències”.

El programa s’ha desenvolupat concretament amb tres empreses. Dos d’elles són de l’alimentació i una tercera de l’àmbit de les matèries primeres industrials. Entre totes elles generen 68 ocupacions i distribueixen els seus productes tant a nivell nacional com internacional.

Company ha indicat que la implantació d’aquest programa en el moment actual “juga un paper fonamental per a minimitzar l’impacte de la situació creada per la pandèmia”. Amb eines dissenyades en col·laboració amb altres entitats com a Instituts Tecnològics, universitats, agrupacions sectorials, institucions financeres, entre altres.

Per part de l’Ajuntament d’Alcoi, aquestes sessions s’han aprofitat, a més, per a acostar a aquests empresaris l’estratègia IMPULSALCOI 2019-2023, que comprén totes les mesures, actuacions i programes dirigits a implementar el pes de l’activitat industrial a Alcoi, fomentar l’aparició d’activitats més intensives en tecnologia i coneixement que incrementen la competitivitat i el valor afegit de les empreses.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha incidit en què “és fonamental conéixer quin és el present i el futur de les nostres empreses per a poder adoptar decisions. En aquest cas, les reunions han tingut lloc amb empreses establides a Alcoi i que tenen un accionariat principalment estranger”, al que afig que “conéixer detalls de la seua gestió i de les seues necessitats ens permetrà facilitar-los eines perquè puguen continuar creant ocupació”.

Send this to a friend