Desfilada de sabates solidaries amb els malalts de càncer

L’Àgora d’Alcoi acollit una activitat que de ben segur no ha deixat indiferents als assistents: una desfilada on s’admirat una molt especial col·lecció de sabates, inspirades en els sentiments que va viure la dissenyadora Elisabeth Andreu durant el procès en què sa mare vivia els pitjors moments del càncer de medul·la que pateix.

L’activitat ha estat promoguda per la secció alcoiana de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, després que els arribara des d’Alacant la proposta d’aquesta dissenyadora il·licitana. L’associació es va posar en contacte amb la Regidoria de Benestar Social, per tal de posar en marxa aquest singular esdeveniment que porta per nom ‘Sentimientos de una vida’.

Tal com explica Elisabeth Andreu, la malaltia de sa mare la va colpir mentre feia el projecte final dels seus estudis de disseny: “Em veia incapaç de deixar de banda les coses que em passaven pel cap, tot allò que estava vivint amb ma mare. Per això, vaig decidir crear una col·lecció de sabates basant-me en els sentiments que estava tenint, en totes aquelles vivències que van marcar una etapa com aquesta. De la negació a l’esperança, vaig crear onze models de sabates que parlen de tot el procés”.

El projecte d’Elisabeth Andreu va arribar a l’entorn de l’AECC d’Alacant, que la van posar en contacte amb la presidenta de l’entitat a Alcoi, María Teresa Alberola: “Des del moment en què vam llegir el projecte, vam decidir fer-lo a Alcoi. De seguida vam veure que era una proposta que podia agradar molt a la gent perquè transmetia uns sentiments que moltes persones que han patit de prop la malaltia reconeixeran. Per això, ens vam posar en contacte amb l’Ajuntament per poder fer-lo realitat”, indica Alberola.

Segons Mira, “creiem que ha segut una molt bona oportunitat de mostrar a la gent que la malaltia no és un pou del qual no es pot eixir, sinó que amb força, voluntat, estima i recolzament aquesta vivència pot superar-se i enfortir-nos”.

La diputada nacional socialista Patri Blanquer, que està superant la malaltia, ha estat a la desfilada.

Send this to a friend