Destinen 56.758 euros a artesans festers

Aquestes subvencions han arribat en aquesta ocasió des de l'Ajuntament d'Alcoi i de la Diputació d'Alacant

Termini per a les ajudes als artesans festers
Detalls d’artesania en una esquadra mora de les Festes d’Alcoi

El sector dels artesans festers ha tornat a ser beneficiari d’ajudes econòmiques després de les dures conseqüències que ha tingut per a aquests professionals la pandèmia de la COVID-19, una crisi que va obligar a suspendre els festejos en els anys 2020 i 2021.

Aquestes subvencions han arribat en aquesta ocasió des de l’Ajuntament d’Alcoi i de la Diputació d’Alacant.

En el cas de l’ens provincial, és la primera vegada que convocava aquest tipus d’ajudes per al sector en qüestió. En total, han sigut 34.758 euros, repartits entre 9 artesans que han complit amb els requisits estipulats en les bases d’aquesta convocatòria. Així mateix, tres d’ells han arribat al màxim estipulat de 5000 euros.

Per part del consistori alcoià, ja va concedir ajudes al sector en 2020 a través del pla ReactiAlcoi per valor total de 74.000 euros. També en 2021 es van atorgar subvencions de fins a 2500 euros per a diferents sectors, entre els quals estaven els artesans.

I en aquest any va convocar una nova edició d’aquestes ajudes, de fins a 2000 euros per a cada artesà. En total, s’han presentat 11 professionals d’aquest sector, la qual cosa ascendeix la xifra a 22.000 euros.

D’aquesta manera, entre les últimes ajudes de l’Ajuntament d’Alcoi i les de la Diputació d’Alacant, la quantitat total destinada ha sigut de 56.758 euros.

“Els artesans ha sigut un dels sectors més afectats per la pandèmia, ja que molts sectors van poder tornar a la seua activitat ràpidament, però lamentablement els artesans de la Festa no. L’Ajuntament ha estat al costat dels artesans des del primer dia i el continuarà estant. Ja creem ajudes específiques en 2020. També hem ajudat a tramitar les ajudes de la Generalitat, i les de Diputació, que després de molt de temps d’espera per fi han arribat”, ha ressaltat la regidora de Festes, Carolina Ortiz.

Respecte a les ajudes de la Generalitat, es van englobar en el Pla Resistir, i van anar de fins a 7000 euros per als artesans, artesanes i pimes artesanes.

Totes aquestes ajudes tenen per objectiu reforçar al sector artesà.

Send this to a friend