Detingut el presumpte autor de l’atac a la seu de Ponts d’Igualtat

Formava part d'un "grup d'ideologia supremacista que incitava a la violència"

Detingut un empresari per presumptament explotar als seus treballadors
Exterior de la comissaria de la Policia Nacional d’Alcoi situada al carrer Perú. | ARXIU

La Policia Nacional ha desarticulat un “grup d’ideologia supremacista que incitava a la violència”, operació en la qual han sigut detingudes set persones, dues d’elles a Alcoi i Ontinyent –quatre a Barcelona i un a Torrejón de Ardoz (Madrid)–, per la seua presumpta participació en delictes d’odi, tinença il·lícita d’armes, injúries a les Institucions de l’Estat i pertinença a grup criminal. 

Des de la Policia s’apunta que els detinguts “conformaven un grup cohesionat a través de les xarxes socials” i que “incitaven a l’odi i a la violència extrema contra col·lectius antagònics i vulnerables”.

A un dels detinguts se li “responsabilitza” de l’atac a una seu LGTBIQ+ a Alcoi, que va ser precisament el que va denunciar Ponts d’*Igualtat a l’octubre de l’any passat.

La investigació va començar en el primer trimestre de 2020 després de rebre una denúncia anònima, en la qual s’alertava “sobre la creació d’un fòrum amb ideologia d’ultradreta radical i violenta”. Després dels corresponents esbrinaments, “els agents van comprovar com el grup es dedicava a la difusió de missatges d’odi d’extrema hostilitat”.

Els arrestats en aquesta operació “actuaven a través de les xarxes socials, fòrums i  aplicacions de missatgeria instantània, llocs on aquests *lazaban de manera anònima, missatges més directes i filtrats cap a subjectes d’un perfil concorde als seus postulats ideològics radicals. Aquests perfils i blogs ja han sigut bloquejats“, afirma la Policia Nacional.

Aquesta operació, amb registres realitzats de manera simultània, ha sigut executada recentment per la Comissaria General d’Informació en col·laboració amb les Brigades Provincials d’Informació de Madrid, Barcelona, València, Alacant i Tenerife i la Brigada Local d’Informació de Torrejón de Ardoz (Madrid).

En els citats registres, els agents han intervingut “un revòlver, tres carabines, armes de foc simulades, munició, armes blanques, bats de beisbol i manuals de fabricació d’explosius. A més s’ha confiscat variat material de caràcter supremacista -com a indumentària i documentació d’ideologia nazi- i nombrosos dispositius electrònics”.

Send this to a friend