Detingut un empresari per presumptament explotar als seus treballadors

Els empleats treballaven en una nau de reciclatge de roba a Cocentaina

Detingut un empresari per presumptament explotar als seus treballadors
Exterior de la comissaria de la Policia Nacional d’Alcoi situada al carrer Perú. | ARXIU

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat d’Alcoi a un empresari acusat d’un delicte contra el dret dels treballadors als quals presumptament explotava laboralment en una nau de reciclatge de roba situada en la localitat de Cocentaina.

L’operació policial ha sigut realitzada per agents de la Brigada d’Estrangeria i Fronteres de la Comissaria d’Alcoi en el marc de la lluita contra l’explotació laboral i la utilització de ciutadans estrangers en situació irregular com a mà d’obra barata aprofitant la seua situació de necessitat. En ella han participat, Inspecció de Treball de la Seguretat Social i agents de la Unitat Adscrita de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana.

Des de la Policia Nacional es detalla que “els agents van rebre informació sobre les condicions laborals a les quals eren sotmesos uns treballadors d’una empresa de reciclatge de roba en la localitat de Cocentaina, per la qual cosa van iniciar una investigació en la qual van anar recopilant tota classe de dades i indicis que els permeteren la identificació de l’empresa i els seus responsables”.

Com a colofó a la investigació es va organitzar un dispositiu policial en el qual conjuntament es van realitzar inspeccions en diverses naus dedicades al reciclatge de roba usada, situades en la localitat de Cocentaina i pertanyents a la mateixa empresa.

En aquestes inspeccions es van identificar a 13 persones, totes treballadores, cinc de les quals estaven treballant en una nau tancada a la qual finalment es va poder accedir, tres d’elles, a més, es trobaven en situació irregular a Espanya als qui se’ls va identificar com a víctimes d’explotació laboral. “En comprovar com realitzaven jornades setmanals de més de 50 hores per un sou de 150 euros a la setmana, sense cap mena de cobertura social i en pèssimes condicions laborals”, segons la Policia Nacional.

Algunes d’aqueixes persones portaven treballant dos anys sota la promesa de regularitzar la seua situació i ser contractades, si bé arribat el moment, els van exigir 8.000 euros per a facilitar-los aquest contracte.

Per part de la Inspecció de Treball es va poder comprovar que diversos dels identificats, els quals es trobaven treballant, malgrat trobar-se en situació legal, mancaven de contracte de treball i de qualsevol mena d’assegurança.

Per part dels agents de la Unitat Adscrita de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana es va estendre una acta d’infracció on proposar per a la posterior sanció a l’empresa sobre la base de les deficiències que aquesta presentava.

Analitzada la informació obtinguda i amb les declaracions recollides, els investigadors de la Comissaria d’Alcoi van detindre a l’empresari imputant-li un presumpte delicte contra els drets dels treballadors, donant compte al Jutjat d’Instrucció d’Alcoi en funcions de guàrdia.

Send this to a friend