Detingut un empresari tèxtil de Cocentaina per explotació laboral

Han sigut localitzades tres naus industrials sense cap mena de llicència on els treballadors realitzaven la seua labor en condicions molt precàries

Detingut un empresari tèxtil de Cocentaina
Una de les naus durant el registre de la Policia.

La Policia Nacional ha detingut a un important empresari del sector tèxtil a Cocentaina (Alacant) com a presumpte autor d’un delicte contra els drets dels treballadors.

Mesos arrere començava una investigació sobre l’empresari arran d’una informació molt concreta captada pels agents de la Comissaria Local d’Alcoi de la Policia Nacional. Pel que sembla, una de les empreses de reciclatge de roba més important del país, a més de comptar amb la seua empresa legal, es nodria d’altres naus clandestines on, de manera irregular i sense cap mena de mesura de seguretat, treballadors sense contracte i alguns d’ells fins i tot sense permís de residència, realitzaven labors de selecció i cort de reciclatge de peces tèxtils.

Avançada la investigació, la qual ha sigut dirigida des de la Brigada d’Estrangeria i Fronteres d’Alcoi de la Policia Nacional, es va aconseguir localitzar tres naus industrials on entraven treballadors a primera hora del matí i romanien tancats durant tot el dia sense ventilació, realitzant labors de reciclatge de roba en condicions perilloses per a la salut.

Inspecció de les naus industrials
Una vegada que es va tindre la certesa de la comissió d’aquests fets, es va establir un ampli dispositiu policial coordinat entre les diferents Unitats de la Comissaria d’Alcoi, juntament amb la Unitat Adscrita a la Generalitat Valenciana i la Inspecció de Treball d’Alacant, a fi de procedir a la inspecció de les tres naus industrials situades en un polígon industrial de Cocentaina.

Quan els agents van accedir a les fàbriques alguns treballadors van tractar de fugir a la carrera, mentre que uns altres van intentar ocultar-se entre les muntanyes de roba per a no ser trobats. Finalment van ser localitzats un total de 15 homes, tots de nacionalitat marroquina, algun d’ells sense contracte laboral, a més de que fins i tot quatre d’ells mancaven de permís de residència i treball al nostre país. Aquests últims, van ser detinguts per a procedir incoar-los un procediment administratiu per infracció a la Llei d’Estrangeria per estada irregular, quedant en llibertat a les poques hores.

Els agents, durant la inspecció, van poder comprovar in situ les condicions precàries i perilloses en les quals els treballadors realitzaven aqueixa il·lícita activitat, sense ventilació ni mesures bàsiques de protecció personal contra la Covid19. A través de les declaracions testificals, els investigadors van conéixer a més que els treballadors realitzaven jornades laborals de 12 hores diàries, sis dies a la setmana, i per elles percebien un salari de 400 euros en metàl·lic, menys de la meitat del salari mínim interprofessional.

Així doncs, després d’analitzar les proves obtingudes es va procedir a la localització i detenció de l’empresari, un home d’origen marroquí de 44 anys, com a presumpte responsable d’aquesta activitat il·lícita i al qual se li imputa un delicte contra els drets dels treballadors.

Send this to a friend