Dies de germanor, festa i tradició al Campus

La Politècnica d’Alcoi ha viscut aquesta setmana les seues festes, amb la celebració de la Gala de la Carabassa i les tradicionals paelles

Les festes del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) s’han celebrat aquesta semana passada amb la participación d’alumnes i professors. L’Àgora va acollir el dimecres de vesprada la tradicional Gala de la Carabassa, en la qual els estudiants lliuren als professors i personal els seus populars premis. Cal assenyalar que les festes del Campus estan organitzades per la Delegació d’Alumnnes.

La gala va estar amenitzada pel departament de Modern de l’Escola de Música Crescendo. La pregonera d’aquesta edició va ser la subdirectora Formació Permanent, Títols Propis i Formació en línia, Lucía Agud, qui va dedicar també alguns ‘premis’ als estudiants. Durant la gala van intervindre el director del Campus d’Alcoi de la UPV, Pau Bernabeu i el delegat d’estudiants, Samuel Gil. L’acte va ser conduït pels estudiants Ángela García i Ángel Lleixa.

Ja el dijous, entorn de 500 alumnes van prendre part en les tradicionals paelles, celebrades de nou en la Glorieta, augmentant la participació respecte a l’any anterior, quan encara havien restriccions per la Covid. Les paelles són un punt de trobada entre alumnes i professors “per a tractar que es relaxen en els dies previs a l’inici dels exàmens i desitjar-los la màxima sort possible”, assenyalava el director del Campus, qui afegia que l’acte ha resultat “com tots els anys, un èxit de participació i de bona conducta, felicitar la Delegació d’Alumnes pel treball que fa per a mantindre aquesta festa, que es remunta a l’època de l’Escola Industrial”.

Els professors també participen, “fem una paella, Emilia, una persona del personal d’administració que s’ha jubilat, però continua elaborant ella la paella”. A més, s’organitza un concurs, “algunes són comestibles i altres no, però almenys està la il·lusió per participar d’aquesta festa en el cor d’Alcoi”, destacava Bernabeu.

Per la seua banda, el delegat d’alumnes explicava que enguany s’havia limitat l’accés al recinte amb polsera, repartint-les els dies previs, per a controlar l’entrada al màxim. “Això de les polseres ha eixit molt bé, crec que evita molts problemes”, remarcava. I respecte a la festa de les paelles, posava l’accent en que ofereixen un “ambient súper acollidor on la gent es troba a gust, ningú s’ha de preocupar per res i tothom s’ho passa en gran”.

Després a la vesprada, es va cremar la carabassa en la plaça Ferrándiz i Carbonell, és “eixe acte que identifica a l’escola des dels seus orígens, fins i tot es remunta a meitat de 1900”, comentava el director del Campus. Durant la setmana van estar dissenyant i fabricant una carabassa gegant, que es crema com a símbol de “nova vida per als estudiants en aquest curs que ja està a punt d’acabar”, concloïa el responsable universitari.

Send this to a friend