Dimecres que ve començarà la vacunació als xiquets de 5-11 anys

Es durà a terme en els centres escolars i s'haurà de comptar amb l'autorització prèvia dels pares

Vacunació als xiquets de 5-11 anys
A l’agost va començar la vacunació en els menors de 18 anys. ARXIU

Després que l’Agència Europea del Medicament donara llum verda a la vacunació contra la Covid-19 a menors d’entre 5 i 11 anys amb Pfizer a la fi del mes de novembre, la Comissió de Salut Pública d’Espanya ha donat aquesta setmana el vistiplau a aquest procediment. Així, cada comunitat autònoma decidirà el procediment, i en el cas de la Comunitat Valenciana, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha informat que la vacunació en el citat grup d’edat començarà dimecres que ve 15 de desembre.

Des de la coordinació de vacunació del departament de Salut d’Alcoi, s’ha informat que la vacunació a escolars es durà a terme entre el 15 i el 22 de desembre, i que es començarà amb els xiquets i xiquetes de 11, 10 i 9 anys, en els centres escolars, tal com s’ha estipulat des de Sanitat. La dosi que s’inocularà és pediàtrica, és a dir, un terç de la qual s’ha injectat als adults, amb un interval de 8 setmanes entre una dosi i una altra. Està previst que la Comunitat reba el dilluns 150.000 dosi.

Tal com s’ha assenyalat, la immunització es realitzarà en els col·legis amb l’objectiu d’evitar el desplaçament dels menors, traslladant-se d’aquesta manera els equips de vacunació, tant als centres educatius com als centres d’educació especial. “Es començarà pels col·legis d’educació especial i els menors immunodeprimits i, posteriorment, igual que hem fet amb la població general, seguirem un ordre d’edat, començant pels menors de 11, 10 i 9 anys”, ha detallat Barceló aquesta mateixa setmana.

Des de Sanitat, s’ha detallat que, es contactarà amb els centres educatius per a establir un calendari amb els horaris i les citacions, ja que la vacunació es realitzarà en horari lectiu. Així mateix, se sol·licitarà als citats centres que habiliten els espais més idonis per a acollir el punt de vacunació, en el qual s’instal·laran els professionals sanitaris per a atendre i vacunar als menors.

La vacunació requerirà l’autorització prèvia dels pares, mares o tutors legals del menor, de manera que únicament s’immunitzarà als xiquets i xiquetes que compten amb aquesta autorització.

Send this to a friend