Diputació d’Alacant commemora el seu 200 aniversari

A la cerimònia han assistit alcaldes de la província i també membres d'anteriors corporacions provincials, diputats autonòmics i nacionals i senadors

Diputació d'Alacant commemora el seu 200 aniversari
Representants de la corporació provincial, amb el seu president al capdavant.

Diputació Provincial d’Alacant ha iniciat els actes del 200 aniversari de la institució. El president, Carlos Mazón, ha defensat el paper d’aquesta institució en el suport als ajuntaments, especialment als més xicotets, al mateix temps que ha reivindicat la “autonomia i llibertat d’acció i decisió enfront d’aquells que volen destruir-les des de dins o des d’altres institucions”.   L’acte s’ha desenvolupat en el matí del diumenge als jardins del palau provincial. A la cerimònia han assistit alcaldes de la província i també membres d’anteriors corporacions provincials, diputats autonòmics i nacionals i senadors. Mazón ha admés que el major repte al qual s’enfronten les diputacions del segle XXI és el demogràfic i ha ressaltat, en aquest sentit, que la Diputació d’Alacant, a través de les seues inversions i subvencions, “és un pla contra la despoblació en si mateixa”.

“La major part del nostre pressupost anual està destinat als pobles xicotets, la qual cosa ens converteix en un fons permanent de cooperació, en l’administració més atenta amb els ajuntaments i en la qual resol les seues demandes de manera més efectiva i ràpida”, ha indicat el dirigent alacantí, qui ha negat que les diputacions “siguen institucions anquilosades i estàtiques, sinó espais de proximitat àgils i pròxims, centres de gestió directa que promouen polítiques efectives per a reforçar i vertebrar el territori”.

En nom del grup Socialista, el seu portaveu i alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha posat també en valor el paper de suport de la Diputació als ajuntaments, “que són els qui amb les seues decisions han de marcar les polítiques i objectius que cal impulsar des de la institució provincial”. “La Diputació és una institució necessària i útil per als ajuntaments de la província”, ha insistit Francés, qui ha valorat, a més, positivament els “passos importants que s’han donat en aquesta legislatura per a millorar l’eficiència i eficàcia en la concessió de subvencions als municipis”. La defensa dels recursos hídrics, la millora del finançament municipal, la despoblació o la crisi dels preus són alguns dels reptes que el dirigent socialista ha plantejat com més immediats.

El president i els portaveus

Send this to a friend