Disseny tèxtil que ajuda a les persones amb mobilitat reduïda

Una estudiant del Campus d'Alcoi de la UPV ha rebut el Premi CAVIDA

Disseny textil que ajuda a les persones amb mobilitat reduïda
Inés Mira, Teresa Perales i el germà de l’estudiant premiada.

Inés Mira, estudiant del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha millorat la vida del seu germà gràcies als seus coneixements en disseny tèxtil. El seu Treball Final de Grau (TFG) ha facilitat canviar-se de roba, fer el llit o utilitzar tovalloles de bany a persones amb mobilitat de reduïda. Aquest TFG li ha servit per a guanyar el Premi CAVIDA, un guardó que pretén millorar la qualitat de vida de les persones.
Després d’estudiar el Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes, Inés Mira va triar de nou el Campus d’Alcoi de la UPV i actualment cursa el Màster Universitari en Enginyeria Tèxtil (MUITEX).

La motivació principal d’aquesta estudiant va ser ajudar el seu germà a poder ser més autònom en el seu dia a dia. Amb el seu TFG “Disseny de solucions en peces tèxtils per a aconseguir autonomia en el vestir persones amb mobilitat reduïda” pretén de manera senzilla i econòmica, modificant obertures o substituint tancaments tradicionals per tancaments magnètics, crear 10 productes de vestir i roba de casa adaptada.
L’enginyera està “molt orgullosa pel premi”, que considera un reconeixement a la qualitat del treball i una contribució cap a la millora de la vida de les persones amb discapacitat.

Send this to a friend