Dissenys creatius i innovadors que promouen el valor de la diferència

‘IK’, ‘Space’ i ‘Shake your body’ són els tres projectes finals d'estilisme i de moda que es mostren en la segona planta del centre comercial Alzamora

Dissenys creatius i innovadors que promouen el valor de la diferència
‘IK’ és una col·lecció de moda sostenible creada per Georgina Sansalvador

Cadascuna de les peces que s’exposen en la segona planta del centre comercial Alzamora és el resultat d’un llarg treball de recerca i producció dels alumnes i alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi que es formen per a ser futures estilistes i dissenyadores de moda. Actualment, un dels aparadors reuneix el treball final del cicle d’Estilisme de les alumnes Georgina Sansalvador i Lourdes María Megías, i d’altra banda el treball final de Grau de Moda de Montse Corbí.

‘IK’, que en l’idioma antic maia significa “alé, vital o vida”, és una col·lecció de moda sostenible creada per Sansalvador, la qual té un valor simbòlic de connexió amb la naturalesa. En la mostra es poden veure tres looks amb peces còmodes, adaptables a diferents edats i que poden ser fàcilment reciclades o simplement retornades a la terra degradant-se. “Vaig triar el patronatge ‘Zero waste’, un mètode que tracta d’aconseguir zero residus. Per a això vaig utilitzar teixits de lli i cànem amb certificats de sostenibilitat, vaig preparar les peces per al seu posterior reciclatge i vaig dissenyar en l’embalatge, penjadors i etiquetes de cartó i fundes de teixit de cotó”, explica l’alumna.

‘SPACE’ és el treball de Megías, col·lecció que es crea arran de la seua signatura THE BAND, una marca de roba unisex que trenca amb els rols de gènere. “La col·lecció SPACE està inspirada en l’Art Cinètic, corrent artístic que estudia el moviment. A més, també beu de conceptes com el minimal i l’asimetria”, aclareix la seua creadora. Les peces, amb siluetes geomètriques i futuristes, creen un estil urbà i fresc. Entre elles es pot trobar dues jaquetes, dos vestits, dues samarretes, una falda i una falda-pantalons.

D’altra banda, ‘SHAKE YOUR BODY’ és el treball final de Montse Corbí. En aquesta mostra es poden veure 6 dels 8 looks que componen la col·lecció. “L’objectiu és la creació d’una marca de roba que valore la diferència i desenvolupe productes amb una filosofia d’inclusió i acceptació”, expressa la seua dissenyadora. Una filosofia que vol canviar els cànons de bellesa amb vestits, malles i samarretes per a qualsevol persona, de colors vius i estampats amb il·lustracions de la seua pròpia creadora. “Aquesta col·lecció permet que cada persona combine al seu gust amb cada peça”, comenta Corbí.

A més, fins fa unes setmanes estava també exposada la col·lecció ‘INEFABLE’ de Guillermo Martínez. Un total de 6 looks per a qualsevol esdeveniment amb vestits de festa que combinaven faldes, cossos i pantalons. “Amb ‘INEFABLE’ vull transmetre que totes les dones poden sentir-se fortes, poderoses, glamuroses, amb vestits d’alta qualitat i brillar com a autèntiques estreles”, argumenta el seu dissenyador.

Assenyalar que els complements i accessoris creats per Mar Sayago, Marta Lliso, Irene Hernández i Daniel Benito també estan exposats en aquest espai.

Mª Ángeles Fresneda Segura, coordinadora del departament de moda, convida a apreciar aquests projectes finals del cicle i del grau. “D’una banda gaudiran de propostes creatives i innovadores que promouen el valor de la diferència i per un altre, l’alt nivell professional que adquireixen els nostres alumnes visibilitzant la qualitat de les seues propostes. L’objectiu és difondre la marca i les col·leccions dels nostres alumnes per a afavorir la seua incorporació laboral. El centre comercial de Alzamora està proporcionant-li una experiència real que suposa per a l’alumnat el contacte directe amb els seus clients potencials possibilitant la comunicació entre tots dos”, conclou.

Send this to a friend