‘Distorsión de la realidad’, una barreja entre la fotografia i la psicologia

La fotògrafa Miranda Úbeda ha realitzat una exposició en Fundación Mutua Levante

‘Distorsión de la realidad’, una barreja entre la fotografia i la psicologia
La fotògrafa Miranda Úbeda, a la sala d’exposicions de Fundación Mutua Levante. | XAVI TEROL

La passada setmana la fotògrafa Miranda Úbeda va inaugurar la seua primera exposició a la sala de la Fundación Mutua Levante. ‘Distorsión de la realidad’ és un projecte que va nàixer quan estudiava a l’EASD, quan va tenir que presentar una fotografia a classe, però el convertir eixa fotografia en tota una exposició, va ser al finalitzar els seus estudis fa dos anys, al mateix temps que la seua germana, la periodista Neus Úbeda, va proposar a l’escola fer un podcast i una revista sobre el centre: “En una entrevista amb Pep Jordà, va comentar que qualsevol artista podia fer una exposició allí si feien una proposta, i si els agradava, continuaven endavant. La meua germana i jo vam escoltar-ho, i Neus de seguida em va animar a enviar una proposta”, explica Miranda.

Com ja s’ha dit ‘Distorsión de la realidad’ va començar amb una sola fotografia, però va començar a fer més. Al veure que la proposta en la Mutua es feia realitat, va perfeccionar aquestes fotografies fins a arribar al resultat que ara els espectadors poden veure: “Vaig fer tot fotografies noves excepte la de la taronja, que per a mi és la que marca l’exposició”.

‘Distorsión de la realidad’, una barreja entre la fotografia i la psicologia
Imatge de la inauguració de la mostra. | XAVI TEROL

“Les fotografies no són una sèrie, sinó que són individuals, perquè la gent puga identificar-se amb una imatge o amb vàries, ja que, la meua intenció és que l’espectador quan entre en la sala d’exposicions puga veure els seus sentiments reflectits en les fotografies, i que a més a més, reflexione i s’analitze i així puga veure que tots tenim dins coses molt grans, però, a vegades, no som capaços de traure-li profit. Aleshores la meua exposició és reflexiva”, diu Úbeda. Per a transmetre aquesta connexió amb l’espectador, la fotògrafa ha col·locat altres elements a la seua mostra a banda de les fotografies, com un text, un espill, o una llibreta en la qual la gent pot expressar els seus sentiments i sensacions després de gaudir de l’obra.

Amb uns pocs dies amb les seues fotos exposades, Miranda Úbeda, ja ha rebut alguns comentaris sobre aquestes 15 imatges que formen ‘Distorsión de la realidad’: “Molta gent m’ha dit que l’exposició és molt psicològica. Hui dia hi ha molta gent que té molts problemes de no saber qui és, o que fer amb la seua vida. I amb aquesta exposició poden parar-se, pensar, analitzar-ho i compartir-ho en la llibreta per a desfogar-se”.

Aquesta és la seua primera mostra, i es podrà visitar fins a finals del mes de juliol. Més endavant no sap si la portarà a més llocs. A més a més, Miranda tampoc confirma quan es posarà a pensar en el seu pròxim treball expositiu.

Send this to a friend