Diumenge de Passió per a l’Alcoyano en l’Estadi Balear

Dos errors en els primers 25 minuts condicionen la resta del partit malgrat els gols de Raúl Alcaina i Llibert que han mantingut l'esperança fins al final

Domingo de Pasión para el Alcoyano en el Estadio Balear
El local Dani Nieto trata de iniciar jugada ante la mirada de Moyita y Lobato. Foto: At. Baleares.

El Diumenge de Glòria ha acabat per convertir-se en Domingo de Passió per a l’Alcoyano en l’Estadi Balear. Els blanc-i-blaus segueixen sense donar amb la tecla correcta lluny de casa i són ja quatre eixides consecutives sense puntuar, una situació preocupant perquè carregar tota la responsabilitat de la permanència en el Collao pot eixir-li car al Deportivo que torna a estar a tir dels lloc de descens.

El 3-1 d’aquest matí a casa de l’At. Balears ofereix una doble lectura, ja que a més de donar vol a un rival directe, deixa una altra vegada en evidència a un equip al qual li salten els ploms a la mínima. Dos errors en els primers vint-i-cinc minuts van posar costera amunt la capacitat de resposta d’un Alcoyano al qual li sobra cor i li falta pòsit en les dues àrees.

La traca va començar molt prompte, als sis minuts, després que Agüero confonguera a Dioni en un company, el 17 de l’At. Balears, agraït pel regal, es va anar com una bala cap a l’àrea blanc-i-blava, allí es va recolzar en Dani Nieto i tal com li va vindre la pilota, va ajustar prou perquè Miguel Bañuz no arribara a tocar. Quan encara no s’havien acabat els ressons d’aquest clamorós primer error, va arribar el segon, ara en l’eixida de la pilota, que acaba als peus de Dani Nieto qui busca centrar i la seua rosca acaba en el fons de la porteria.
2-0 i es portaven 25 minuts de joc. Començava a fer olor de matinal d’aquestos ximples que tants disgustos han costat històricament al Deportivo. No obstant això, ací es va tallar la sagnia, tampoc l’At. Balears va voler fer més sang i amb aquest resultat es va arribar al descans. De l’Alcoyano, algun centre d’Armental, alguna falta lateral i poc més.

No obstant això, res més començar la segona part, va vindre el gol de Raúl Alcaina que va posar una mica de llum en l’horitzó blanc-i-blau. El 19 ho va fer, va controlar en la frontal, es va acomodar la pilota amb el pit i en carrera va disparar creuat lluny de l’abast de Lucas Díaz. Però aquest Alcoyano és una moneda a l’aire lluny del Collao. En el 55, el lateral Marc Baró es va encarregar de rebaixar l’eufòria blanc-i-blava amb un gol olímpic des del córner.

Volta a començar i també a il·lusionar-se. Va ser Soler el més clarivident de tots. En el 76, una gran jugada seua per banda, deixant amb un pam de nas a un parell de rivals, la va aprofitar Liberto per a marcar el 3-2 després d’un rebuig del porter balear. Quedava un quart d’hora i qualsevol cosa va poder passar. Precisament Liberto va tindre el 3-3 en les seues botes en el 82, després d’una recuperació de Moha, va obrir a la seua dreta i allí el castellonenc va disparar amb tota la intenció del món, però Lucas Díaz, ben col·locat, va acabar desviant a córner.

Els últims, van ser minuts d’autèntica bogeria, en els quals la pilota anava d’una àrea a una altra. Miguel Bañuz es va lluir a quatre minuts del final i un després, Álvaro Vega va traure sota la mateixa línia de gol una rematada de cap de Xisco. La pròxima jornada, l’Alcoyano torna a jugar en sessió matinal, el diumenge rep a les 12 del migdia al Cornellà.

Fitxa tècnica

At. Baleares: Lucas Díaz, Laure, Iñaki, David Navarro (70′ Sibille), Marc Baró, Dani Nieto (60′ Miguelito), Tropi, Petcoff (70′ Cordero), Narro (77′ Xisco), De Vega (46′ Toni Ramón) i Dioni.

Alcoyano: Miguel Bañuz, Lillo (46′ Soler), Primi, Álvaro Vega, Lobato, Armental (73′ Moha), Moyita, Fran Miranda, Agüero (58′ Liberto), Juanan (64′ Akono) i Raúl Alcaina (73′ Rubio)

Va dirigir la trobada el col·legiat murcià Madrid Martínez, que va amonestar als locals David Navarro, Tropi, Petcoff, De Vega i Xisco.

Gols:
1-0 (min. 6) *Dioni. 2-0 (min. 25) Dani Nieto. 2-1 (min. 46). Raúl *Alcaina. 3-1 (min. 55) Marc *Baró. 3-2 (min. 76) Llibert.